BOŽIĆNI INTERNETSKI SKANDALI: Do isplata nikad nije došlo | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

BOŽIĆNI INTERNETSKI SKANDALI: Do isplata nikad nije došlo

Autor Smartlife

X je "zaboravio" isplatiti milijunske bonuse zaposlenicima i izgubio spor, Meta dužna 6 milijuna

 Twitter Pixabay (4).jpg Izvor: ijmaki / Pixabay

Nakon što je Elon Musk prošle godine kupio Twitter kompanija je zaposlenicima obećala bonuse jednake 50 posto njihovih ciljanih bonusa za 2022., ali ta isplata nikada nije stigla.

Baš u vrijeme božićnih praznika sudac američkog saveznog suda "pokucao je na vrata" tvrtke X Elona Muska (bivši Twitter) s presudom da je tvrtka prekršila višestruke ugovore koji od nje zahtijevaju isplatu milijuna dolara u bonusima koje je obećala njezini zaposlenici.

Agencija Reuters objavila je priču o Marku Schobingeru, jednom od visokopozicioniranih rukovoditelja Twittera koji je tvrtku napustio u svibnju. Već sljedeći mjesec tužio je Twitter zbog kršenja ugovora.

Osnova tužbe je tvrdnja da je, prije i nakon što je Musk prošle godine kupio Twitter, kompanija obećala svojim zaposlenicima bonuse jednake 50 posto njihovih ciljanih bonusa za 2022., ali do te isplate nikada nije došlo.

 Twitter Pixabay (2).jpg Izvor: StockSnap / Pixabay

Okružni sudac Vince Chabria sada je odbio Twitterov zahtjev za odbacivanjem slučaja presuđujući da je Schobinger vjerodostojno naveo kršenje ugovora prema kalifornijskom zakonu i da je "pokriven planom bonusa", izvještava Phone Arena.

"Kada je Schobinger učinio ono što je Twitter od njega tražio, Twitterova ponuda da mu zauzvrat plati bonus postala je obvezujući ugovor prema kalifornijskom zakonu. Navodnim odbijanjem isplatiti Schobingeru njegov obećani bonus Twitter je prekršio taj ugovor", napisao je sudac.

S druge strane, odvjetnici bivšeg Twittera tvrdili su da je tvrtka zaposlenicima dala samo usmeno obećanje koje nije predstavljalo ugovor te da se ovaj slučaj treba voditi prema zakonu države Teksas.

 Mark Zuckerberg i Elon Musk.jpg Izvor: MANDEL NGAN / AFP / Profimedia

Ni na Božić u Meti nema mira

U međuvremenu, ni tvrtki Meta ne prolazi Božić bez blagdanskih skandala. Matična tvrtka Facebooka i Instagrama upravo je kažnjena u Italiji zbog kršenja zabrane oglašavanja kockanja.

Meta mora platiti 5,85 milijuna eura za profile i račune na Facebooku i Instagramu kao i za druge sponzorirane sadržaje koji promiču klađenje ili igre s novčanim nagradama, objavila je talijanska Regulatorna agencija za komunikacije (AGCOM).

Po istoj osnovi YouTube je kažnjen s 2,25 milijuna, a Twitch s 900.000 eura.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI