Nevolje u lancu opskrbe smanjuju prodaju pametnih telefona | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

Nevolje u lancu opskrbe smanjuju prodaju pametnih telefona

Autor Krunoslav Ćosić

Pad isporuka pametnih telefona na godišnjoj razini je 6 posto

 Apple iPhone 13 (1).jpg Izvor: ViralPress / Viral Press / Profimedia

Globalni nedostatak čipova doveo je do ograničenih zaliha za proizvođače pametnih telefona tijekom trećeg tromjesečja, što je rezultiralo padom isporuka od 6 posto na godišnjoj razini, otkrio je Canalys, a prenosi Mobile World Live.

U Q3 ove godine u svijetu je isporučeno 325,5 milijuna smartphoneova, u usporedbi s 348 milijuna jedinica u trećem tromjesečju 2020., pri čemu analitičari napominju da se ograničenja u opskrbi sada proširuju na najvišu skupinu pametnih telefona.

 Samsung Galaxy S21+ 5G.jpg Izvor: Jung Yeon-je / AFP / Profimedia

Samsung je zadržao svoju (gotovo desetogodišnju) poziciju vodećeg svjetskog dobavljača pametnih telefona, isporučivši 69,4 milijuna jedinica i zauzimajući 21 posto tržišnog udjela, iako je Canalys primijetio da je njegov postotak pao u odnosu na prethodnu godinu.

Apple iPhone 13 i ponovno otvaranje maloprodajnih mjesta bili su pokretači Appleovih isporuka tako da su ponovo zauzeli drugo mjesto s 49,2 milijuna jedinica. Apple i dalje ima naklonost mrežnih operatora, pomažući usmjeriti korisnike prema 5G-u.

 Apple iPhone 13 (2).jpg Izvor: Lou-Foto / Alamy / Alamy / Profimedia

 Apple iPhone 13 mini.jpg Izvor: Costfoto / ddp USA / Profimedia

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI