XR I METAVERSE: Ubrzava se razvoj kineskog metaversuma | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

XR I METAVERSE: Ubrzava se razvoj kineskog metaversuma

Autor Davor Dakić

Baidu i Qualcomm ulažu u partnerstvo koje će unaprijediti XR i metaverse

 metaversum metaverzum.jpg Izvor: Shutterstock

Kineski pretraživački div Baidu udružio se s Qualcommovom lokalnom jedinicom kako bi surađivali na tehnologiji proširene stvarnosti (XR) i zajednički stvorili novu platformu za metaverzum, zajedno s kompatibilnim uslugama.

U objavi na lokalnom servisu za razmjenu poruka Weixin, Baidu je izjavio da su potpisali neobvezujući strateški sporazum koji pokriva i rad na generativnoj umjetnoj inteligenciji.

Kineska tvrtka dodala je da će moći brže graditi XR aplikacije i sadržaj integracijom Qualcomm Snapdragon Spaces XR platforme za razvojne programere i povezanih XR tehnologija u svoju XiRang metaverse platformu.

 autonomous;driverless;self-driving;two;people;car;vehicle;interior;autopilot;automatic;artificial;intelligence;vfx;augmented;reality;city;electric;navigation;technology;tech;future;futuristic;travel;road;highway;animation;automotive;computer;driving;business;male;man;senior;sitting;browsing;news;social;media;internet;gadget;device;swipe;concept;transport;transportation;caucasian;white;category_code_science;category_code_&;category_code_technology Izvor: GORODENKOFF PRODUCTIONS / Sciencephoto / Profimedia

Baidu je istaknuo da će kombinirati svoje tehnologije oblaka i umjetne inteligencije te druge platforme kako bi istražio prostor za poslovanje u industrijama kao što su turizam, obrazovanje i sport, piše Mobile World Live.

Globalni viši potpredsjednik Qualcomma Cheng Lixin sugerirao je da će partnerstvo ubrzati razvoj kineskog metaverzuma.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI