AR ISTRAŽIVANJE: Meta ulaže 400 milijuna dolara | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

AR ISTRAŽIVANJE: Meta ulaže 400 milijuna dolara

Autor Igor Martić

Istraživat će se AR tehnologija uključujući minijaturne svjetlosne zaslone

 Inovacije (1) Izvor: Shutterstock

Meta Platforms će u četverogodišnji program istraživanja i razvoja proširene stvarnosti (augmented reality) uložiti 400 milijuna dolara. Program će ići u suradnji s University College Cork sa sjedištem u Republici Irskoj koji pokriva temeljne tehnologije za poticanje širokog prihvaćanja AR platformi.

Istraživački program vodit će profesor Paul Hurley s Nacionalnog instituta Tyndall, kojeg je tvrtka Meta Platforms postavila za industrijskog predstojnika u poluvodičkim tehnologijama, piše Mobile World Live. Hurley će imenovati tim doktorskih studenata koji će raditi s Meta Platforms na istraživanju tehnologija uključujući minijaturne svjetlosne zaslone.

 Meta Quest 2 (3).jpg Izvor: Facebook

Glavni izvršni direktor Nacionalnog instituta Tyndall, profesor William Scanlon, izjavio je da će rad s Meta Platforms unaprijediti program istraživanja poluvodiča i "nadamo se da će dovesti do novih napretka u tehnologijama zaslona i inovacijama proizvoda za AR sektor".

Kao što je poznato proširena stvarnost je za tvrtku Meta i njezinog vlasnika Marka Zuckenberga ključni element metaverzalnih planova, iako se suočava s rastućim nemirima ulagača oko strategije jer očigledno ne vjeruju svi u neku novu stvarnost, koja bi kompaniji i ulagačima trebala donijeti nove milijarde zarade i milijune odnosno milijarde korisnika, kao što ih generiraju drugi servisi poput Facebooka i Instagrama.

 Augmented reality (4) Izvor: Shutterstock

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI