Apple koristi naziv koji je Huawei prethodno registrirao? | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

Apple koristi naziv koji je Huawei prethodno registrirao?

Autor Krunoslav Ćosić

Nije prvi put kako Apple koristi naziv za neki svoj uređaj, a jedan je naziv već od prije registriran

 Apple Vision Pro (3).jpg Izvor: Apple

Apple se u Kini suočava s potencijalnom glavoboljom sa svojim prvim naočalama proširene stvarnosti. Naziv Vision Pro je Huawei, u kineskom uredu za zaštitne znakove, još u 2021. godini registrirao, izvijestio je South China Morning Post.

Apple je predstavio Vision Pro, svoje AR (augmented reality) slušalice prošlog tjedna uz veliku promociju na godišnjoj konferenciji za razvojne programere. Uređaj bi trebao biti lansiran u SAD-u početkom 2024. godine, a kasnije tijekom godine i na drugim, neodređenim lokacijama. Poznata je i cijena od 3499 dolara, po kojoj bi se AR naočale trebale prodavati u SAD-u.

 Apple Vision Pro (2).jpg Izvor: Apple

Međutim, korištenje naziva Vision Pro u Kini bi moglo uzrokovati probleme, piše Mobile World Live prenoseći različita lokalna izvješća koja citiraju informaciju iz IP registra zemlje, što ukazuje da je naziv u vlasništvu Huaweija.

Proizvodi koje je South China Morning Post naveo kao pokrivene odobrenim zaštitnim znakom uključuju VR naočale i nosive video zaslone. Ekskluzivna prava na naziv Vision Pro vrijede do kraja 2031. godine.

 Apple Vision Pro (4).jpg Izvor: Apple

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI