VISION PRO: Prve Appleove AR i VR naočale za proširenu i virtualnu stvarnost | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

VISION PRO: Prve Appleove AR i VR naočale za proširenu i virtualnu stvarnost

Autor Krunoslav Ćosić

Apple je na WWDC 2023 predstavio veći broj noviteta, a jedan je posebno privlačan

 Apple Vision Pro (4).jpg Izvor: Apple

Apple Vision Pro je prostorno računalo koje spaja digitalni sadržaj s fizičkim svijetom dok korisnicima omogućuje da ostanu prisutni i povezani s drugima. AR i VR naočale Vision Pro stvaraju beskonačno platno za aplikacije koje se skalira izvan granica tradicionalnog zaslona i uvodi potpuno trodimenzionalno korisničko sučelje kontrolirano najprirodnijim i najintuitivnijim mogućim unosima - očima, rukama i glasom korisnika. Naočale spajaju proširenu i virtualnu stvarnost sa stvarnim svijetom.

S visionOS-om, prvim prostornim operativnim sustavom na svijetu, Vision Pro omogućuje korisnicima interakciju s digitalnim sadržajem na način koji se čini kao da je fizički prisutan u njihovom prostoru. Vision Pro ima sustav zaslona ultra visoke rezolucije koji sadrži 23 milijuna piksela na dva zaslona i prilagođeni Appleov silikon u jedinstvenom dizajnu s dva čipa kako bi se osiguralo da svako iskustvo izgleda kao da se odvija pred očima korisnika. u stvarnom vremenu.

 Apple Vision Pro (2).jpg Izvor: Apple

"Danas obilježavamo početak nove ere za računalstvo", rekao je Tim Cook, izvršni direktor Applea. “Kao što nas je Mac upoznao s osobnim računalstvom, a iPhone s mobilnim računalstvom, Apple Vision Pro nas uvodi u prostorno računalstvo. Izgrađen na temelju desetljeća Appleovih inovacija, Vision Pro je godinama ispred i za razliku od svega što je stvoreno prije — s revolucionarnim novim sustavom unosa i tisućama revolucionarnih inovacija. Otključava nevjerojatna iskustva za naše korisnike i uzbudljive nove prilike za naše programere.”

Apple Vision Pro donosi novu dimenziju moćnog, osobnog računalstva mijenjajući način na koji korisnici komuniciraju sa svojim omiljenim aplikacijama, snimaju i ponovno proživljavaju uspomene, uživaju u zapanjujućim TV emisijama i filmovima i povezuju se s drugima u FaceTimeu.

VisionOS ima trodimenzionalno sučelje koje oslobađa aplikacije od granica zaslona tako da se mogu pojaviti jedna pored druge u bilo kojoj mjeri. Apple Vision Pro omogućuje korisnicima da budu još produktivniji, s beskonačnom površinom zaslona, pristupom njihovim omiljenim aplikacijama i potpuno novim načinima multitaskinga.

 Apple Vision Pro (1).jpg Izvor: Apple

Uz podršku za Magic Keyboard i Magic Trackpad korisnici mogu postaviti savršeni radni prostor ili bežično unijeti snažne mogućnosti svog Maca u Vision Pro, stvarajući ogroman, privatan i prijenosni 4K zaslon s nevjerojatno jasnim tekstom.

S dva zaslona ultra visoke razlučivosti, Apple Vision Pro može transformirati bilo koji prostor u osobno kino sa zaslonom širokim 30,5 metara i naprednim Spatial Audio sustavom. Korisnici mogu gledati filmove i TV emisije ili uživati u zapanjujućim trodimenzionalnim filmovima.

Apple Immersive Video nudi snimke visoke razlučivosti od 180 stupnjeva sa Spatial Audioom, a korisnici mogu pristupiti uzbudljivoj liniji impresivnih videozapisa koji ih prenose na potpuno nova mjesta.

 Apple Vision Pro (3).jpg Izvor: Apple

 Apple Vision Pro (5).jpg Izvor: Apple

Prostorno računalstvo omogućuje nove vrste igara s naslovima koji mogu obuhvatiti širok spektar uranjanja i dovesti igrače u potpuno nove svjetove. Korisnici također mogu igrati više od 100 Apple Arcade igara na ekranu, s nevjerojatnim imerzivnim zvukom i podrškom za popularne kontrolere za igre.

Cijena za Apple Vision Pro je od 3499 USD (u SAD-u) i bit će dostupan početkom sljedeće godine na apple.com i u Apple Store lokacijama u SAD-u, a u drugim zemljama dolazi kasnije tijekom 2024. godine.

Predstavljamo Apple Vision Pro
Izvor: Youtube

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI