TELESAT: Koristit će SpaceX za lansiranje satelita | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

TELESAT: Koristit će SpaceX za lansiranje satelita

Autor Ivan Vukić

U LEO orbitu kroz tri godine će doći 18 novih satelita kako bi se ubrzao prijenos podataka i ponudila niska latencija

 Satelit sateliti (2).jpg Izvor: Pixabay

Kanadski Telesat potpisao je ugovor sa SpaceX-om o lansiranju satelita u nisku Zemljinu orbitu (LEO - low Earth orbit) 2026. Krajem 2027. godine Telesat će krenuti pružati komercijalne globalne širokopojasne usluge.

Rezervacijom ukupno 14 lansiranja satelita putem SpaceX-ove rakete Falcon 9, od koje će svaka nositi do 18 Lightspeed satelita, Dan Goldberg, predsjednik i izvršni direktor Telesata, ističe da je najnovija konstelacija najambicioznija u 54-godišnjoj povijesti tvrtke.

 Elon Musk Starship raketa (1).jpg Izvor: SPACEX / UPI / Profimedia

Goldberg je objasnio da je tvrtka prije koristila SpaceX za lansiranje geostacionarnih satelita te da će optički povezana mreža pružiti više Gb/s prijenosa podataka i nisku latenciju širokopojasne povezanosti.

Potpisali su prošlog mjeseca ugovor s MDA za izgradnju 198 satelita. Uz ugovor sa SpaceX-om, Telesat je objavio da se u potpunosti financira kombinacijom vlastitog kapitala, financiranja dobavljača i financijskih obveza kanadskih vlasti.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI