AMAZON I SPACEX: Potpisali su ugovor s NASA-om | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

AMAZON I SPACEX: Potpisali su ugovor s NASA-om

Autor Igor Martić

Amazon je dobio 67 milijuna dolara, a SpaceX 70 milijuna dolara

 Svemir astronaut (2).jpg Izvor: Pexels

Amazonov svemirski Project Kuiper, SpaceX Elona Muska i četiri druge tvrtke potpisale su s NASA-om ugovore ukupne vrijednosti 278,5 milijuna dolara. To je dio inicijative za razvoj komunikacijskih usluga koje bi mogle podržati buduće svemirske misije.

NASA je izjavila da su kroz Projekt komunikacijskih usluga, unatrag više od godinu dana, procjenjivali izvedivost postavljanja komercijalnih satelitskih komunikacijskih mreža za operacije u blizini Zemlje kako bi maknuli svoje trenutne sustave.

 Svemir astronaut (3).jpg Izvor: Pexels

Podijelivši potporu od 278,5 milijuna dolara, Project Kuiper je prikupio 67 milijuna dolara, a SpaceX 70 milijuna dolara, što ih čini najvećim korisnicima. Ostali uključeni u projekt uključuju Viasat i Telesat s 53,3 milijuna dolara, odnosno 30,6 milijuna dolara, a SES i Inmarsat su dobili 28,6 milijuna dolara.

NASA očekuje da će tijekom petogodišnjeg razvojnog i demonstracijskog razdoblja biti ukupno više od 1,5 milijardi dolara ulaganja. Taj je potez osmišljen kako bi se NASA mogla više usredotočiti i iskoristiti više resursa na svoja istraživanja dubokog svemira i na znanstvene misije.

 Svemir astronaut (1).jpg Izvor: Pexels

Kako bi dobila ugovor svaka je tvrtka predložila tehnički pristup za smanjenje troškova, povećanje fleksibilnosti i poboljšanje performansi za širok raspon misija, prenosi Mobile World Live. Od uključenih tvrtki će se zahtijevati da do 2025. dovrše razvoj tehnologije i demonstracije u svemiru.

Trebaju dokazali da njihovi predloženi sustavi mogu pružiti "pouzdane i isplative operacije misije", uz dvosmjernu komunikaciju visoke brzine i velikog kapaciteta. NASA je dodala da ima za cilj dodijeliti dugoročne ugovore do 2030., uz postupno ukidanje (svojih) postojećih sustava u svemiru.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI