SPACEX IMA NOVI CILJ: Žele internet ponuditi tijekom leta avionom | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

SPACEX IMA NOVI CILJ: Žele internet ponuditi tijekom leta avionom

Autor Igor Martić

Iznad naših glava stvara se sasvim novo tržište – internet u oblacima

 Avion zrakoplov (2).jpg Izvor: Pexels

SpaceX je formirao novi odjel svoje satelitske usluge Starlink kako bi nadgledao njezin ulazak u prepunu arenu povezivanja tijekom leta. Svoju ponudu temelje na pokrivenosti signalom, brzinama prijenosa podataka i niskom latencijom to jest kašnjenjem signala.

Starlink Aviation nudit će Wi-Fi podatkovne brzine do 350 Mb/s i latenciju od oko 20 milisekundi, piše Mobile World Live. SpaceX je uslugu cijenio između 12.500 i 25.000 dolara mjesečno, uz jednokratnu naknadu za hardver od 150.000 dolara. Tvrtka planira započeti s isporukom terminala sredinom 2023. godine.

 Starlink (2).jpg Izvor: Shutterstock

SpaceX je naveo da veličina njegove satelitske konstelacije znači da je "Starlink pozicioniran da povezuje putnike gdje god se rute vaših letova razvijaju". Savezna komisija za komunikacije SAD-a (FCC) dala je SpaceX-u zeleno svjetlo za pružanje internetskih usluga u pokretnim vozilima, brodovima i zrakoplovima u srpnju ove godine.

SpaceX ulazi u sve konkurentniji sektor za povezivanje tijekom leta, a igrači uključujući OneWeb, Inmarsat i ViaSat također ciljaju na tu priliku. Nedavno predstavljeni pametni telefoni Apple iPhone 14 i Huawei Mate 50 Pro omogućuju komunikaciju kratkim SMS porukama u slučaju nedostatka signala te hitnosti u kojoj se korisnik može pronaći, a nije u mogućnosti obaviti klasični telefonski poziv, preko zemaljske infrastrukture.

 Starlink (1).jpg Izvor: Shutterstock

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI