STARLINKOV INTERNET: Dobio je zeleno svjetlo za vozila u pokretu | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

STARLINKOV INTERNET: Dobio je zeleno svjetlo za vozila u pokretu

Autor Davor Dakić

Koristit će se frekvencijski spektar na 12 GHz

 Starlink (1).jpg Izvor: Shutterstock

Savezna komisija za komunikacije SAD-a (Federal Communications Commission) dala je SpaceX-ovoj satelitskoj širokopojasnoj usluzi Starlink niske orbite oko Zemlje (low Earth orbit) zeleno svjetlo za pružanje internetskih usluga na vozilima u pokretu, brodovima i zrakoplovima otvarajući put tvrtki da proširi dostupnost svojih usluga.

SpaceX je navodno zatražio odobrenje za korištenje Starlink terminala Earth Stations in Motion (ESIM) u pokretnim vozilima u ožujku 2021. godine, prenosi Mobile World Live. FCC je naveo da će "autoriziranje nove klase terminala" za Starlink "proširiti raspon širokopojasnih mogućnosti kako bi se zadovoljili rastući zahtjevi korisnika koji sada zahtijevaju povezivanje dok su u pokretu".

 Starlink (2).jpg Izvor: Shutterstock

Kao područja koja bi imala koristi od proširene pokrivenosti istaknula je aktivnosti uključujući putovanja preko zemlje, „premještanje teretnog broda iz Europe u luku SAD-a” i povezanost tijekom leta.

Starlink već prodaje uslugu za kampere u SAD-u, ali ponuda nije dizajnirana za rad u pokretu već cilja na područja gdje je širokopojasna povezanost nepouzdana ili nedostupna. FCC je također odobrio sličan zahtjev druge satelitske tvrtke, Kepler Communications. Keppler i Starlink namjeravaju koristiti pojas od 12 GHz za nove usluge.

 Starlink satelitska antena.jpg Izvor: Starlink

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI