ŠTO SE DOGAĐA U KINI: Apple i Huawei u plusu, ostali u minusu | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

ŠTO SE DOGAĐA U KINI: Apple i Huawei u plusu, ostali u minusu

Autor Krunoslav Ćosić

Kina je zabilježila najmanju prodaju pametnih telefona od 2014.

 Kina Azija smartphone pametni telefon (8).jpg Izvor: Freepik

Prodaja pametnih telefona u Kini pala je 4% na godišnjoj razini, pokazuju Counterpointovi podaci za drugo tromjesečje 2023. Prodaja je nastavila padati u travnju i svibnju dok je festival e-trgovine 618 dao poticaj prodaji u lipnju.

Među proizvođačima vivo je vratio svoju vodeću poziciju sa 17,7% tržišnog udjela. OPPO (uključujući OnePlus) i Apple bili su izjednačeni u drugom tromjesečju, svaki je osvojio po 17,2% udjela na kineskom tržištu.

 Kina Azija pametni telefon smartphone (1).jpg Izvor: Kickstarter

Apple, Huawei i realme uspjeli su ostvariti pozitivan međugodišnji rast. Huaweijeva prodaja pametnih telefona porasla je 58% na godišnjoj razini zahvaljujući većem portfelju proizvoda. Razlog je uspješnost modela Huawei P60 Pro koji se proslavio najboljom kamerom među konkurencijom.

Appleova prodaja porasla je 7% na godišnjoj razini jer je njegova pozicija u premium segmentu ostala nepromijenjena. Honor i Xiaomi doživjeli su pad tržišnih udjela u drugom tromjesečju 2023. (21 posto odnosno 9 posto) dok je Realme imao rast od 8 posto.

 Prodaja pametnih telefona u Kini u Q2 2023, Counterpoint.jpg
Prodaja pametnih telefona u Kini u Q2 2023,
Izvor: Counterpoint

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI