SPECIFIKACIJE NOVIH TABLETA: Prednost produktivnosti u odnosu na prenosivost | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

SPECIFIKACIJE NOVIH TABLETA: Prednost produktivnosti u odnosu na prenosivost

Autor Krunoslav Ćosić

Tableti dobivaju sve širu bazu potrošača pa i specifikacije tableta prolaze kroz promjene

 meanIT Tablet X40 (1).jpg Izvor: Krunoslav Ćosić

Veličine zaslona tablet računala povećavaju se svake godine kako bi se zadovoljio sve veći raspon i potrošnja multimedije i aplikacija. Istovremeno, i kapacitet baterije doživljava stalni napredak, nakon sve većih zaslona.

Prethodno smatrani samo izborom, uređaji kao što su olovka i vanjska tipkovnica prihvaćeni su kao neophodni alati za ostvarivanje i iskorištavanje svih mogućnosti tableta. Tableti su od uređaja koje koristi niša postali uređaji koji se široko koristi za rad, učenje i zabavu kod kuće.

 Samsung Galaxy Tab S9 (13).jpg Izvor: Samsung

Naročito je tijekom pandemije bolesti COVID-19 tablet prešao veliku udaljenost u kratkom vremenskom razdoblju. Ovaj porast njegove popularnosti može se pripisati njegovoj sposobnosti da kombinira prijenosnu privlačnost pametnih telefona i produktivnost koju nude prijenosna računala. Popularnost je pak pokrenula promjene i poboljšanja u značajkama tableta kako bi se zadovoljili zahtjevi raznolikog raspona aplikacija.

Te promjene sežu od poboljšanja u tehničkim specifikacijama do poboljšanja u laganoj i tankoj strukturi tableta. Međutim, s tabletima koji se polako približavaju zrelosti na tržištu pojavile su se određene sveprisutne preferencije koje odmiču uređaj od njegove temeljne filozofije dizajna prenosivosti. Fokus je sada više na povećanju njegove produktivnosti poboljšanjem određenih tehničkih parametara i značajki, piše Counterpoint.

Veličina zaslona tableta

Jedno takvo poboljšanje je stalno povećanje veličina zaslona. Budući da su jedini medij putem kojeg korisnici komuniciraju s tabletima, zasloni su svake sljedeće godine povećavali veličinu, unatoč povećanju mase uređaja, kako bi zadovoljili sve veći raspon i potrošnju multimedije i aplikacija.

 Udio isporuka globalnog tržišta tableta prema veličini zaslona.jpg
Udio isporuka globalnog tržišta tableta prema veličini zaslona
Izvor: Counterpoint

Tijekom tri godine - od 2020. do 2022. tableti su nastavili usvajati sve veće veličine sa zaslonima od 11" i više koji su dobivali udio u ukupnim količinama. Očekuje se da će se ovaj trend nastaviti u 2023.

S veličinama zaslona od 11" i više koji su u 2022. zauzimali 34% tržišta tableta predviđa se rast od dodatnih oko 4% u 2023. Tableti su počeli preuzimati uloge koje tradicionalno ispunjavaju prijenosna računala za zadatke u profesionalnim i obrazovnim okruženjima, prema Counterpointovom istraživanju tableta.

Kapacitet baterije

Povećani kapacitet baterije još je jedan tehnički aspekt koji je doživio kontinuirani napredak nakon usvajanja većih zaslona. Zauzimajući maksimalnu težinu u tabletu, veći kapaciteti baterije bili su ključni u podržavanju stalno rastuće potražnje za više energije, koja proizlazi iz većih i svjetlijih zaslona i drugih poboljšanja performansi.

 Prosjecan kapacitet baterije tableta.jpg
Prosječan kapacitet baterije tableta
Izvor: Counterpoint

Nakon što je relativno stagnirao do 2021., prosječni kapacitet baterije tableta porastao je za 8% u 2022. zbog povećanja upotrebe izazvanog pandemijom. Budući da se sada naglasak stavlja na dužu upotrebu nego na prenosivost, proizvođači originalne opreme za tablete počeli su predstavljati uređaje s većim kapacitetom baterije kako bi smanjili učestalost punjenja između uporaba. Očekuje se da će prosječni kapacitet baterije nastaviti rasti i dosegnuti 6658 mAh u 2023.

Vanjski hardver

Prethodno smatrani samo izborom, uređaji poput olovke i vanjske tipkovnice prihvaćeni su ne kao pomoćni uređaji već kao nužni alati za ostvarivanje najvećih mogućnosti tableta. Iako ti dodaci još uvijek dolaze odvojeno od tableta, nudi ih većina proizvođača originalne opreme za tablete, a većina popularnih tableta optimizirana je za njihovu kombiniranu upotrebu.

 Samsung Galaxy Tab S9 (6).jpg Izvor: Samsung

Dok se tableti još uvijek cijene zbog svoje lagane prirode u usporedbi s njihovim težim i glomaznijim kolegama prijenosnim računalima, očekuje se da će nastaviti davati prednost produktivnosti u odnosu na prenosivost budući da veći tableti nastavljaju održavati svoju popularnost među potrošačima i dalje rastu nakon sve veće učestalosti usvajanja ovih preferencija.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI