DVA VELIKA DIVA I DALJE SURAĐUJU: 'Prijateljski 5G dogovor' | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

DVA VELIKA DIVA I DALJE SURAĐUJU: 'Prijateljski 5G dogovor'

Autor Igor Martić

Patentni ugovor, uz 5G, pokriva i druge tehnologije

 Nokia zgrada Finska.jpg Izvor: Nokia

Nokia je sklopila novi patentni ugovor s Appleom, na duži period, prije isteka trenutnog ugovora koji istječe krajem 2023. godine.

Dugoročni patentni licencni ugovor s Appleom pokriva 5G i druge tehnologije, uvjeti ugovora ostaju povjerljivi, a Nokia je izjavila da će novac od Applea dolaziti tijekom višegodišnjeg razdoblja. Nokia očekuje prihod od novog ugovora od siječnja 2024., u skladu s dugoročnim izgledima objavljenim nakon prvog tromjesečja.

Jenni Lukander, predsjednica Nokia Technologies, rekla je da je dogovor s Appleom bio "prijateljski". Trenutačni sporazum Nokije i Applea sklopljen je 2017. nakon intenzivne pravne bitke oko navodnih kršenja patenata dobavljača od strane proizvođača iPhonea, što je dovelo do istrage Američke komisije za međunarodnu trgovinu.

 Apple zgrada sjedište (1).jpg Izvor: Eugen Wais / Alamy / Alamy / Profimedia

Lukander je rekao da osvježeni ugovor "odražava snagu Nokijinog portfelja patenata, desetljeća duga ulaganja u istraživanje i razvoj i doprinose mobilnim standardima i drugim tehnologijama", prenosi Mobile World Live.

Nokia je uložila više od 140 milijardi eura u istraživanje i razvoj tehnologija od 2000. godine, razvijajući oko 20.000 patenata uključujući 5.500 proglašenih ključnima za 5G mreže.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI