GOOGLEOV PAMETNI TELEFON: Mogao bi se proizvoditi u Indiji | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

GOOGLEOV PAMETNI TELEFON: Mogao bi se proizvoditi u Indiji

Autor Davor Dakić

Sve više kompanija razmišlja o odlasku iz Kine, a nakon Apple na redu je Google

 Google Pixel 7a (1).jpg Izvor: Zing News

U Googleu razmišljaju o premještanju proizvodnje pametnih telefona Pixel u Indiju. Kako saznaje Bloomberg, Google je održao početne razgovore s nekoliko dobavljača o prebacivanju sastavljanja barem nekih Pixel uređaja u Indiju. Google će time biti najnoviji proizvođač uređaja koji razmišlja o proizvodnji telefona u Indiji, kao alternativi Kini.

Bloomberg tvrdi da su prvi razgovori vođeni s nizom tvrtki uključujući lokalni odjel Foxconna Bharat FIH, Lava International i Dixon Technologies India. Izvori ističu kako nema jamstva da će pomak u proizvodnji uređaja biti krajnji rezultat.

 Pixel Fold (5).jpg Izvor: Google

Izvješće The New York Timesa objavljeno u rujnu 2022. navodi da se Googleovi pametni telefoni Pixel proizvode u Kini i Vijetnamu, piše Mobile World Live, pri čemu je dobavljač dio proizvodnje preselio u Vijetnam za svoju tada najnoviju generaciju uređaja.

Daljnjim udaljavanjem od Kine Google slijedi Apple u smanjenju oslanjanja na pogone u Kini, pri čemu je proizvođač iPhonea navodno već tražio od dobavljača da koriste pogone u Indiji. Trend je rezultat dugotrajnih trgovinskih napetosti između SAD-a i Kine. Istovremeno, indijske vlasti nastavljaju isticati svoju zemlju kao međunarodno proizvodno središte, što je dio inicijative Make in India pokrenute 2014. godine.

 Pixel Fold (4).jpg Izvor: Google

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI