APPLE SE SELI IZ KINE: Sad je Indija puno bolje rješenje | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

APPLE SE SELI IZ KINE: Sad je Indija puno bolje rješenje

Autor Igor Martić

Apple bi mogao preseliti nešto manje od polovice ukupne proizvodnje

 Apple iPhone 14 (1).png Izvor: Apple

Apple je poduzeo korake za prijenos dijelova svoje proizvodnje iz Kine, savjetujući dobavljače da sklapaju proizvode na tržištima uključujući Indiju i Vijetnam. Cilj je diverzificirati svoje opskrbne lance, prenosi Mobile World Live, a koji su potreseni rasprostranjenim prosvjedima potaknutima državnom politikom nulte borbe protiv Covida 19 (koronavirusa), izvijestio je Wall Street Journal (WSJ).

Neki neimenovani klijenti zatražili su od ugovornog proizvođača Luxshare Precision Industry da se sklapanja telefona obavljaju izvan kontinentalne Kine. Apple također želi smanjiti svoju ovisnost o tvornici Hon Hai Precision (Foxconn) širenjem posla među većom bazom dobavljača, piše WSJ.

Proizvodnja iPhonea usporena je velikim prekidima u Foxconnovom najvećem pogonu u Kini koji je primarni pogon za sastavljanje modela iPhone 14 Pro i Pro Max.

 Apple iPhone 14 Pro (1).jpg Izvor: Apple

Kuo Ming-Chi, Appleov analitičar iz TF International Securities, procijenio je u tweetu da će proizvodnja dvaju modela biti 15 do 20 milijuna manja u četvrtom tromjesečju nego što su bile prognoze.

Izvještaji su se pojavili u kolovozu te je Foxconn ubrzao prebacivanje dijelova proizvodnje najnovijeg Appleovog vrhunskog modela iz Kine u Indiju. Kuo je izjavio kako Apple namjerava preseliti 40 do 45 posto proizvodnje iPhonea u Indiju.

Kuo je još u svibnju ove godine savjetovao Apple da se obrati Vijetnamu kako bi masovno proizveo najnovije AirPodove.

 Apple iPhone 14 Pro.jpg Izvor: Apple

Budući da američki klijenti, uključujući Apple, traže više komponenti na lokalnoj razini zbog rastućih trgovinskih trvenja s Kinom Bloomberg je prošlog tjedna izvijestio da proizvođač čipova Taiwan Semiconductor Manufacturing Co planira povećati proizvodni kapacitet i proizvoditi naprednije čipove u pogonu vrijednom 12 milijardi dolara koji bi trebao biti otvoren 2024. godine.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI