Još jedan europski telekom operator otpušta (desetke tisuća radnika) | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

Još jedan europski telekom operator otpušta (desetke tisuća radnika)

Autor Ivan Vukić

Smanjit će broj djelatnika s trenutnih 130.000 na između 75.000 i 90.000

 BT Group (2).jpg Izvor: BT Group

Najveći britanski pružatelj usluga širokopojasnog i mobilnog pristupa ukinut će do 55.000 radnih mjesta, uključujući izvođače do 2030. godine. To je potencijalno više od 40% radne snage - nakon dovršetka uvođenja optičkih vlakana i prilagodbe novim tehnologijama kao što je AI.

BT Group postao je posljednji europski operator koji je otkrio plan za veliko smanjenje broja zaposlenih, a kompanija sa sjedištem u Velikoj Britaniji planira smanjiti svoju radnu snagu za do 55.000 do kraja ožujka 2030.

U svom izvješću o financijskim rezultatima za četvrto fiskalno tromjesečje 2023. (do kraja ožujka) tvrtka je detaljno opisala plan za smanjenje osoblja, prenosi Mobile World Live, uključujući izvođače, sa 130.000 trenutno u svojim knjigama na između 75.000 i 90.000.

 Philip Jansen, BT Group.jpg
Philip Jansen
Izvor: BT Group

Planiraju dovršiti rezove između svoje financijske godine 2028. (koja završava 31. ožujka 2028.) i kraja fiskalnog razdoblja 2030. godine. Izvršni direktor Philip Jansen izjavio je da očekuju svjetliju budućnost te će nastaviti "graditi i povezivati, digitalizirati način na koji radimo i pojednostaviti našu strukturu".

 Do kraja 2020-ih BT Group će se oslanjati na puno manju radnu snagu i značajno smanjenu bazu troškova,” dodao je. Tijekom razgovora o zaradi, Jansen je naznačio da će se promjene radne snage djelomično postići "prirodnim odljevom", ponovnim usavršavanjem, povećanom upotrebom automatizacije i manjom potrebom za izvođačima koji napreduju kako se njegova fibergradnja približava završetku.

 BT Group (1).jpg Izvor: BT Group

Britanske novinske kuće, uključujući The Guardian, izvijestile su da će 10.000 radnih mjesta biti zamijenjeno umjetnom inteligencijom. Najnovije promjene u BT-u uslijedile su nakon brojnih rezova troškova i strukturnih promjena posljednjih godina. Od travnja 2020. ostvarili su godišnju uštedu od 2,1 milijarde funti uz trošak od 1,1 milijardu funti.

 BT Group (3).jpg Izvor: BT Group

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI