KROZ SLJEDEĆE TRI GODINE: Vodafone smanjuje broj zaposlenika | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

KROZ SLJEDEĆE TRI GODINE: Vodafone smanjuje broj zaposlenika

Autor Davor Dakić

11.000 djelatnika Vodafone ima u planu otpustiti, a neka tržišta su baš problematična

 Vodafone ured zgrada sjedište (1).jpg Izvor: Ralf Liebhold / Alamy / Alamy / Profimedia

Izvršna direktorica Vodafone Grupe Margherita Della Valle zahtijevala je promjene nakon što je priznala da njeni rezultati nisu bili dovoljno dobri dok je izlagala reviziju strategije koja će uključivati smanjivanje 11.000 radnih mjesta u sljedeće tri godine.

U izvještaju o zaradi za cijelu godinu i četvrto fiskalno tromjesečje 2023. (kalendarsko drugo tromjesečje) Della Valle je postavila novi road map, nakon strateškog pregleda tijekom posljednjih pet mjeseci.

 Margherita Della Valle, Vodafone.jpg
Margherita Della Valle
Izvor: Vodafone

Izvršna je direktorica izjavila kako okolnosti u kojima se nalazi telekomunikacijska industrija i Vodafoneov položaj unutar nje zahtijevaju "da se promijenimo", prenosi Mobile World Live. Ciljat će četiri ključna područja kako bi Vodafone postao operater "najbolji u klasi".

To su rebalans organizacije kako bi se maksimizirao potencijal Vodafone Businessa, bolji uspjeh na potrošačkim tržištima, "mršavija" i jednostavnija organizacija te fokusiranje resursa na određeni skup proizvoda i zemljopisnih područja.

Već je u tijeku akcijski plan koji pokriva tri prioriteta: ulaganje u korisničko iskustvo i brend, jednostavnost kroz smanjenje radnih mjesta i ciljanje na preokret na tržištima Njemačke i Španjolske, koja su u poteškoćama.

 Vodafone ured zgrada sjedište (2).jpg Izvor: lcv / Alamy / Alamy / Profimedia

Ukidanja radnih mjesta obuhvaća oko 10 posto Vodafonove radne snage i utječu na UK i lokalna tržišta, s početnim udarom u Njemačku i Italiju. Tvrtka je krajem 2022. imala oko 104.000 zaposlenika.

Već se pričalo da Della Valle planira rezove u Italiji i razmišlja o budućnosti svoje španjolske jedinice, kao dio šireg plana rezanja troškova.

Margherita Della Valle, Chief Financial Officer, imenovana je glavnim financijskim direktorom Grupe i članom uprave Vodafone Group Plc 27. srpnja 2018. Glavnim izvršnim direktorom Margherita je imenovana 1. siječnja 2023.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI