ZA 1,8 MILIJARDI EURA: Vodafone će prodati jedinicu u Mađarskoj | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

ZA 1,8 MILIJARDI EURA: Vodafone će prodati jedinicu u Mađarskoj

Autor Ivan Vukić

Cilj im je uspostaviti nacionalnu telekomunikacijsku platformu

 4iG.jpg Izvor: 4iG

Grupa Vodafone pristala je prodati svoju operativnu kompaniju u Mađarskoj. 1,8 milijardi eura omogućit će jednostavnije poslovanje u Europi te smanjiti dugove.

Operator sa sjedištem u Ujedinjenom Kraljevstvu sklopio je ugovor s mađarskom tvrtkom za upravljanje IT uslugama 4iG i državnom holding kompanijom Corvinus za potencijalnu akviziciju 100 posto Vodafonea Mađarska. Posao podliježe due diligenceu i regulatornom odobrenju, a dovršetak je planiran do kraja 2022. godine.

Odjel internih dijeljenih usluga Vodafone Intelligent Solutions (VOIS) nije uključen u transakciju, prenosi Mobile World Live. Izvršni direktor Vodafona Nick Read izjavio je da nacionalna vlada "ima jasnu strategiju za izgradnju nacionalnog šampiona u ICT sektoru u vlasništvu Mađarske".

 Vodafone Hungary (1).jpg Izvor: Vodafone Hungary

Dodao je da će kombinirani entitet "pojačati konkurenciju i imati veći pristup ulaganjima za daljnju digitalizaciju Mađarske".

4iG pogon za proširenje

4iG će postati većinski vlasnik Vodafona Mađarska s 51 posto, dok će mađarska država imati 49 posto. Cilj je stvoriti drugog najvećeg fiksnog i mobilnog operatora na tržištu koji se može bolje natjecati s Magyar Telekomom u vlasništvu Deutsche Telekoma kao i s Yettel Hungary (bivši Telenor).

4iG je već kupio mađarsku imovinu Digi Communicationsa kao dio svog cilja da uspostavi "nacionalnu telekomunikacijsku platformu" u partnerstvu s tvrtkom za emitiranje Antenna Hungaria.

 Gellert Jaszai, 4iG.jpg Izvor: 4iG

Gellert Jaszai, predsjednik i izvršni direktor 4iG-a izjavio je da će njegova grupa imati "jednu od najvećih digitalnih infrastruktura u Mađarskoj" i postati "značajan igrač u mađarskim telekomunikacijama u narednim desetljećima".

Vodafone Hungary trenutno ima 3 milijuna mobilnih, 700.000 TV, 700.000 širokopojasnih i 600.000 fiksnih govornih pretplatnika. 4iG je naveo da će rezultirajući kombinirani entitet imati 5 milijuna kupaca i 7,6 milijuna jedinica za generiranje prihoda (RGU) od srpnja 2022.

 Vodafone Hungary (2).jpg Izvor: Vodafone Hungary

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI