NAKON RECIKLIRANJA: Ponovno korištenje mobilnih uređaja | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

NAKON RECIKLIRANJA: Ponovno korištenje mobilnih uređaja

Autor Krunoslav Ćosić

Vodafone Grupa predstavila je zanimljivu zelenu inicijativu

 Vodafone recikliranje.jpg Izvor: Vodafone

Stari mobilni telefoni mogli bi se i dalje koristiti, smatraju u Vodafoneu. Kroz inicijativu žele povećati broj mobilnih uređaja koji se ponovno koriste ili recikliraju, u pokušaju da se dodatno poboljšaju zelene vjerodajnice.

Grupa sa sjedištem u Ujedinjenom Kraljevstvu izjavila je da će nove mjere biti uvedene na njezina europska tržišta u nadolazećim mjesecima, ne otkrivajući gdje će se program prvo implementirati.

 Stari mobiteli pametni telefoni (1).jpg Izvor: pavel sevruykov / Panthermedia / Profimedia

Vodafone namjerava korisnicima ponuditi osiguranje uređaja, podršku i usluge brzog popravka. Implementirat će internetsku stranicu na kojoj se ljudi mogu dogovoriti za trgovinu starim telefonima. Potaknut će više kupaca da recikliraju svoje telefone te će početi prodavati obnovljene pametne telefone. U Hrvatskoj se već neko vrijeme mogu kupiti takvi uređaji.

Vodafone je istaknuo da će nove ponude povećati postojeće usluge zamjene, otkupa uređaja i popravka na većini Vodafoneovih tržišta, prenosi Mobile World Live.

Vodafone je udružio snage s Recommerceom za ono što je opisao kao "veleprodajnu trgovinu i upravljanje imovinom". Tvrtka sa sjedištem u Francuskoj specijalizirana je za prodaju, obnovu i otkup rabljenih pametnih telefona te prodaje obnovljene pametne telefone u 20 zemalja u Europi.

 Stari mobiteli pametni telefoni (3).jpg Izvor: Maksym Yemelyanov / Alamy / Alamy / Profimedia

Recommerce je ranije naznačio da radi s operatorima u Francuskoj, Njemačkoj, Poljskoj, Španjolskoj i Švicarskoj.

U međuvremenu, Vodafone planira proširiti program obnove i ponovne upotrebe rutera na fiksnim linijama i TV set-top box prijamnika na više tržišta u budućnosti. Trenutno to nude u Njemačkoj, Portugalu i Španjolskoj.

Kružna ekonomija
Izvor: Youtube

Joakim Reiter, glavni direktor za vanjske i korporativne poslove Vodafone grupe, pozdravio je "značajan napredak" operatora u uklanjanju ugljičnog otiska" u posljednjih nekoliko godina.

“Sljedeća granica naše planetarne strategije sada je usmjerena na izgradnju kružne ekonomije za potrošače i industriju te kroz vlastite akcije i u suradnji s partnerima razvijamo inovativne programe koji se mogu uhvatiti u koštac s rastućim izazovom oko elektroničkog otpada”, rekao je Reiter.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI