APPLE VS. EPIC GAMES: Sud je konačno donio odluku tko je u pravu | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

APPLE VS. EPIC GAMES: Sud je konačno donio odluku tko je u pravu

Autor Ivan Vukić

Epic Games i Apple sukobili su se oko plaćanja za Fortnite

 Apple App Store (2) Izvor: Shutterstock

Bloomberg je objavio da je Apple uglavnom izašao kao pobjednik u dugotrajnom pravnom sporu s Epic Gamesom, nakon što je žalbeni sud u SAD-u potvrdio prethodnu odluku da njegova politika App Storea ne krši zakone o tržišnom natjecanju.

Žalbeni sud je presudio protiv tvrdnje Epic Gamesa da su pravila ‌App Store‌ prekršila zakon SAD-a ne dopuštajući tržišta trećih strana na iOS uređajima. Iz Applea su za Bloomberg izjavili da je presuda "velika pobjeda u ovom slučaju", ali su razočarani jer je sud također potvrdio izvornu odluku u vezi s pristupom opcijama plaćanja treće strane, piše Mobile World Live.

 Fortnite (2).jpg Izvor: Ascannio / Alamy / Alamy / Profimedia

Trio sudaca prizivnog suda primijetilo je potencijalnu važnost platformi za online plaćanje za američku "ekonomiju i demokraciju". Epic Games i Apple sukobili su se 2020. godine oko opcija plaćanja za razvojni naslov Fortnite, s raznim protutužbama i žalbama koje su potom uslijedile.

Najnovija žalba odnosila se na presudu nižeg američkog suda iz 2021. da Apple ne krši zakone o tržišnom natjecanju niti monopolizira tržište. Početkom 2022. Apple je tvrdio kako su istraživanja pokazala da aplikacije trećih strana napreduju na iPhone uređajima i drugim uređajima.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI