AMERIČKI ŽALBENI SUD Apple i promjene u App Storeu | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

AMERIČKI ŽALBENI SUD Apple i promjene u App Storeu

Autor Krunoslav Ćosić

Apple tvrdi da bi otvaranje App Storea moglo naštetiti potrošačima

 Apple Music.jpg Izvor: Seemanta Dutta / Alamy / Alamy / Profimedia

Američki žalbeni sud pauzirao je zabranu kojom se od Applea traži da otvori svoj App Store za plaćanja trećih strana, što bi smanjilo proviziju koju proizvođač iPhonea dobiva kada korisnici kupuju.

Sud je svoju odluku donio manje od dan prije nego što je zabrana trebala stupiti na snagu omogućivši Appleu da se žali na presudu kojom se nalažu izmjene. Apple tvrdi da bi otvaranje App Storea moglo naštetiti potrošačima smanjenjem privatnosti i sigurnosti, prenosi Mobile World Live.

Analitičari Bloomberg Intelligencea procjenjuju da bi predložene promjene politike plaćanja mogle koštati Apple najmanje 2 milijarde dolara godišnje, što je i dalje manje od 1 posto tvrtkinog godišnjeg prihoda.

 Epic Store (1) Izvor: Shutterstock

Slučaj protiv Applea pokrenuo je Epic Games koji ga je optužio za kršenje zakona o tržišnom natjecanju SAD-a i Kalifornije. Obje tvrtke žale se na elemente prethodne sudske presude.

Apple je ipak proveo neke promjene dopuštajući izdavačima da usmjeravaju korisnike na vlastite web-lokacije radi kupnje pretplate, a programerima je omogućio izravnu komunikaciju s korisnicima aplikacije.

U Južnoj Koreji Apple dopušta korisnicima plaćanje aplikacije putem platnih sustava razvojnih programera kako bi bili u skladu s novim zakonom.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI