BRŽI NEGO LTE: 5G će uskoro preskočiti 4G | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

BRŽI NEGO LTE: 5G će uskoro preskočiti 4G

Autor Davor Dakić

Kina će u 2025. biti prva država s milijardu 5G veza

 Kina pametni telefon.jpg Izvor: Pixabay

GSMA predviđa da će 5G prestići 4G LTE kao dominantnu mobilnu tehnologiju u Kini 2024. godine, a očekuje se da će ta zemlja u 2025. godini biti prva koja će dosegnuti milijardu priključaka sljedeće (5G) generacije.

U svom godišnjem izvješću o mobilnoj ekonomiji u Kini, objavljenom na događaju u Pekingu, GSMA predviđa da će 5G veze dosegnuti 1,6 milijardi 2030. godine, kada će usvajanje dosegnuti 88 posto. Kontinentalna Kina činila je više od 60 posto globalnih 5G veza krajem 2022., a broj kompatibilnih uređaja porastao je za gotovo 900.000, na više od 2,3 milijuna.

Očekuje se da će usvajanje LTE-a pasti sa 64 posto na kraju 2022. na manje od 50 posto ove godine.

 Kina pametni telefon (1).jpg Izvor: Oleg Elkov / Alamy / Alamy / Profimedia

Glavni direktor GSMA-e Mats Granryd pozvao je industriju "na suradnju dok ulazimo u novu eru istraživanja u kojoj se mreže susreću s oblakom, digitalizacija transformira industrije, a metaverzum stvara nove mogućnosti".

"S našom zajedničkom vizijom, mudrošću i djelovanjem možemo prevladati izazove i oblikovati budućnost mobilnih uređaja", prenosi Matsovu izjavu Mobile World Live. Gledajući širi utjecaj 5G-a, GSMA procjenjuje da će ta tehnologija dodati 290 milijardi dolara kineskom gospodarstvu 2030. godine, s prednostima koje će se proširiti na razne industrije.

Predviđa se da će licencirane mobilne IoT veze porasti s 1,8 milijardi u 2022. na 3,6 milijardi u 2030. godini. Očekuje se da će glavni mobilni operatori u zemlji izdvojiti nevjerojatnih 291 milijardu dolara kapitalnih ulaganja između 2023. i 2030., pri čemu će velika većina biti namijenjena za 5G projekte.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI