KINESKO TRŽIŠTE PAMETNIH TELEFONA: U padu u prvoj polovici godine | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

KINESKO TRŽIŠTE PAMETNIH TELEFONA: U padu u prvoj polovici godine

Autor Krunoslav Ćosić

Isporuke su u padu čak 21,8 posto, a pojavljuje se sve veći broj novih 5G modela

 Kina 5G.jpg Izvor: Shutterstock

Isporuke pametnih telefona u Kini oporavile su se u lipnju, usporede li se podaci na godišnjoj razini, ali loš razvoj tijekom prvih pet mjeseci 2022. doveo je do dvoznamenkastog pada za prvi dio 2022. godine, pokazuju podaci vladine agencije.

CAICT, Kineska akademija informacijske i komunikacijske tehnologije (China Academy of Information and Communications Technology) izjavila je da su isporuke u lipnju porasle za 9,1 posto na 27,5 milijuna jedinica, ali su pale za 21,8 posto u prvoj polovici godine na 133,7 milijuna, od čega su 81,7 posto bili 5G modeli.

 Xiaomi-12S-Pro-Combination-3.jpg Izvor: Xiaomi

U šestomjesečnom razdoblju, od početka siječnja do kraja lipnja 2022. čak 84,5 posto ukupnih isporuka dolazi od domaćih marki. CAICT je naveo da je u lipnju lansirano 25 novih 5G modela telefona.

Kinesko tržište bilo je pogođeno izolacijom gradova Šangaj, Shenzhen i drugih većih gradova nakon naglog porasta slučajeva Covid-19 (koronavirus) u prvih nekoliko mjeseci 2022. godine. Tijekom svibnja vlasti u Shenzhenu ponudile su potrošačima subvencije za pametne telefone koje proizvodi nekoliko lokalnih dobavljača kako bi se potaknula potražnja. Neki su dobavljači okrivili nedostatak komponenti za utjecaj na zalihe i usporavanje prodaje.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI