5G pametni telefoni sve su povoljniji i prihvatljiviji kupcima | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

5G pametni telefoni sve su povoljniji i prihvatljiviji kupcima

Autor Krunoslav Ćosić

U Kini su 5G mobiteli zastupljeni daleko iznad prosjeka u drugim zemljama

 Kina 5G.jpg Izvor: Shutterstock

Brojke pokazuju da su isporuke pametnih telefona kompatibilnih s 5G u Kini porasle na 266 milijuna u 2021. godini, što je značajno nadmašilo svjetski prosjek jer je pad cijena potaknuo potražnju u zemlji, prenosi Mobile World Live.

Novinska agencija Xinhua izvijestila je da je Kineska akademija informacijske i komunikacijske tehnologije (CAICT) objavila podatke koji pokazuju da su isporuke 5G uređaja porasle za 63,5 posto u odnosu na 2020.

 Kina žena djevojka.jpg Izvor: Photo by Sabel Blanco from Pexels

Korisnike su na kupnju potaknule prosječne cijene telefona koje su pale ispod 1000 CNY (157,41 USD). CAICT dodaje da 5G pametni telefoni čine 75,9 posto domaćih isporuka, što je znatno više od globalnog prosjeka od 41 posto.

Podaci pokazuju da je ukupan broj pretplatnika pametnih telefona za China Mobile, China Telecom i China Unicom dosegao 1,6 milijardi, od čega je 497 milijuna bilo spojeno na 5G mreže, što je za 298 milijuna više u odnosu na 2020. godinu.

CAICT-ovi podaci uglavnom su u skladu s brojevima objavljenim u siječnju 2021., a interes za 5G modele počinje rasti baš u to vrijeme. Od 295,7 milijuna jedinica isporučenih 2020., 55 posto su bili 5G modeli.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI