TRŽIŠTE PAMETNIH TELEFONA Ovo se dogodilo po prvi put od prosinca 2015. | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

TRŽIŠTE PAMETNIH TELEFONA Ovo se dogodilo po prvi put od prosinca 2015.

Autor Krunoslav Ćosić

Došlo je do velike promjene na kineskom tržištu

 Kina žena djevojka.jpg Izvor: Photo by Sabel Blanco from Pexels

Apple je u listopadu 2021. u Kini postao broj 1 brand pametnih telefona. I to nakon gotovo šest godina. S povećanjem prodaje za čak 46% (u mjesečnoj usporedbi), Apple je u listopadu zabilježio najveći rast među svim glavnim brendovima u Kini.

Apple je nadmašio vivo i postao najveći proizvođač pametnih telefona u Kini po prvi put od prosinca 2015., prema Counterpoint Researchovom Monthly Market Pulse. Potaknuta serijom iPhonea 13, Appleova prodaja porasla je 46%, što je najviše među svim glavnim OEM-ima u zemlji.

Za usporedbu, kinesko tržište pametnih telefona poraslo je u listopadu samo 2% mjesečno. Appleov zvjezdani show stigao je u vrijeme kada su mnogi potrošači odgađali kupnju uoči rasprodaje za Dan samaca, 11. studenog. Ostali ključni proizvođači originalne opreme (OEM) zabilježili su pad prodaje u listopadu.

 Prodaja pamernih telefona Kina listopad 2021.jpg Izvor: Counterpoint Research

Otkad je Huawei izgubio vodeću poziciju, u Kini su se dogodile mnoge promjene. OPPO je postao broj 1 u siječnju 2021. dok je vivo zauzeo najvišu poziciju u ožujku 2021. Tržišna se dinamika ponovno promijenila u listopadu kada je Apple postao novi OEM broj 1.

Huawei je bio otporan u premium segmentu u Kini, ali čini se da se to sada mijenja. Apple, sa svojom snažnom robnom markom, dobiva maksimum iz jaza koji je ostavio Huawei u premium segmentu. Apple je mogao dobiti i više da nije bilo nestašice, posebice iPhone 13 Pro i iPhone 13 Pro Max verzija. Apple svojim lancem opskrbe upravlja bolje od ostalih OEM-ova.

Zbog problema s opskrbom, uobičajeno vrijeme čekanja za iPhone 13 Pro i iPhone 13 Pro Max kreće se između četiri i pet tjedana u Kini. Neki kineski kupci odlučuju platiti premije kako bi odmah dobili nove telefone. Općenito, kinesko tržište je bilo sporo tijekom cijele godine i Appleov rast je pozitivan znak.

 Kina pametni telefon.jpg Izvor: Pixabay

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI