SVJETSKA POTROŠNJA USLUGA U OBLAKU: Porast će za 23% u 2023. | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

SVJETSKA POTROŠNJA USLUGA U OBLAKU: Porast će za 23% u 2023.

Autor Krunoslav Ćosić

AWS, Microsoft Azure i Google Cloud zajedno su porasli za 26%

 Cloud oblak (1).jpg Izvor: - / Wavebreak / Profimedia

Svjetski rashodi za usluge infrastrukture u oblaku porasli su 23% na godišnjoj razini u četvrtom tromjesečju 2022. i dosegli 65,8 milijardi USD, što je povećanje od 12,3 milijarde USD. Za cijelu 2022. ukupna potrošnja na usluge infrastrukture u oblaku porasla je 29% na 247,1 milijardu USD, u odnosu na 191,7 milijardi USD u 2021.

Tromjesečna stopa rasta usporila je, pala za više od 10 postotnih bodova u odnosu na prvo tromjesečje 2022. (34% u prvom tromjesečju 2022. naspram 23% u četvrtom tromjesečju 2022.).

Rastući troškovi javnog oblaka, potaknuti inflacijom, prisiljavaju poslovne korisnike da optimiziraju potrošnju na javni oblak nakon konstantnog IT ulaganja u digitalnu transformaciju u posljednje tri godine. Makroekonomske neizvjesnosti pridonose konzervativnijem pristupu IT proračunima.

 Cloud oblak (2).jpg Izvor: - / Wavebreak / Profimedia

Sve veći broj kupaca prilagođava strategije oblaka za veću učinkovitost i kontrolu. To uključuje procjenu repatrijacije određenih radnih opterećenja u oblaku u privatne ili kolokacijske podatkovne centre kako bi se smanjili troškovi, potičući veće prihvaćanje hibridnih i multi-cloud strategija.

Dok potražnja poduzeća za uslugama u oblaku i dalje postoji, stopa rasta usluga infrastrukture u oblaku nastavit će se usporavati u sljedećih nekoliko kvartala. U 2023. Canalys očekuje da će se potrošnja na usluge globalne infrastrukture u oblaku povećati za 23% za cijelu godinu, u usporedbi s 29% u 2022.

 profimedia-0691648649.jpg Izvor: Olekcii Mach / Alamy / Alamy / Profimedia

Stvarnost sve lošijih makroekonomskih uvjeta i nadolazeće recesije potaknuli su usporavanje obujma i tempa migracije na oblak u četvrtom tromjesečju, posebno od strane poslovnih korisnika, koji obično imaju veće radno opterećenje.

Hiperskaleri su bili neizbježno pogođeni, s padom njihovog rasta za oko 5 postotnih bodova u odnosu na prethodni kvartal. Trojica najvećih pružatelja usluga u oblaku u četvrtom tromjesečju 2022. - AWS, Microsoft Azure i Google Cloud zajedno su porasli za 26%, na zajednički udio od 65% potrošnje korisnika.

 Google Cloud (2).jpg Izvor: Jakub Porzycki/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI