POSLOVANJE U OBLAKU: Tržište će vrijediti 45 milijardi USD | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

POSLOVANJE U OBLAKU: Tržište će vrijediti 45 milijardi USD

Autor Davor Dakić

Ogromni iznos se odnosi na period do 2025. godine

 Cloud oblak (2).jpg Izvor: - / Wavebreak / Profimedia

Canalys procjenjuje da će tržišta u oblaku narasti na više od 45 milijardi USD do 2025., što predstavlja CAGR od 84%. Tržišta u oblaku ubrzavaju se kao put do tržišta za tehnologiju, predvođena dobavljačima hiperrazmjernih oblaka kao što su Alibaba, Amazon Web Services, Microsoft, Google i Salesforce, koji ulažu milijarde dolara u razvoj sektora.

"Put od tržišta do tržišta je u plamenu i nijedan ga voditelj kanala ne može zanemariti", rekao je glavni analitičar Canalysa, Jay McBain. “Tržišta su rasla više u prva tri mjeseca pandemije nego u prethodnom desetljeću i samo su nastavila rasti”, dodao je.

Neki dobavljači softvera koji su aktivni na tržištima, posebno dobavljači kibernetičke sigurnosti, javno izvješćuju o čak 600% godišnjem rastu putem ovog kanala, prema McBainu. Osim toga, hiperskaleri sada izvješćuju o sve većem broju obveza kupaca u iznosu od milijardu dolara putem kredita za potrošnju oblaka poduzeća, koji pokrivaju više od samog softvera.

 Cloud oblak (1).jpg Izvor: - / Wavebreak / Profimedia

Velika tržišta u oblaku smanjila su naknade s više od 20% na 3%, što dobavljačima omogućuje financiranje ponuda s više partnera unutar transakcije. Privatni kapital financira više milijardi u tvrtke za razvoj tržišta kao što su AppDirect, Mirakl, Vendasta i CloudBlue kako bi omogućio stotine tržišnih niša za različite kupce, industrije, zemljopisna područja, segmente kupaca, područja proizvoda i poslovne modele.

“Do 2025. Canalys konzervativno predviđa da će se gotovo trećina nabave na tržištu obavljati preko partnera u kanalu u ime njihovih krajnjih kupaca,” rekao je glavni analitičar Canalysa, Alastair Edwards.

“Uspon ove rute na tržište predstavlja prijetnju i preprodavačima i dvoslojnoj distribuciji. Ali kako se složenije tehnologije koriste putem tržišta, krajnji kupci se također okreću pouzdanim partnerima koji im pomažu otkriti, nabaviti i upravljati kupnjama na tržištu. Hyperscaleri sve više prepoznaju vrijednost partnera u kanalu omogućujući im stvaranje prilagođenih ponuda dobavljača za krajnje kupce i podržavajući protok marži kanala kroz njihova tržišta. Kao rezultat toga, Hyperscalersova tržišta u oblaku postaju rastuća sila u globalnoj IT distribuciji.”

 profimedia-0691648649.jpg Izvor: Olekcii Mach / Alamy / Alamy / Profimedia

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI