Europska komisija želi provesti četiri ključna digitalna cilja | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

Europska komisija želi provesti četiri ključna digitalna cilja

Autor Krunoslav Ćosić

Poslovanje u oblaku i umjetna inteligencija te digitalne vještine cilj su komisije

 Europska komisija djevojke zene telefon.jpg Izvor: Europska komisija

Europska komisija (EK) je detaljno opisala planove i ciljeve za jačanje svojih digitalnih ciljeva, navodeći da će njezini sljedeći koraci usredotočiti pozornost na povezano gospodarstvo i javne usluge, tehnološke vještine i mrežnu infrastrukturu diljem Europe.

U priopćenju, EK je objasnila da će politički program digitalnog desetljeća voditi europske (EU) države članice da ostvare svoje ambicije do 2030. godine, prenosi Mobile World Live. EK je istaknula četiri ključna područja:

• poboljšanje digitalnih vještina građana
• implementacija novih tehnologija uključujući oblak i AI za poduzeća
• unapređenje mrežne i podatkovne infrastrukture
• digitalizacija javnih usluga i administrativnih procesa

“Ovi ciljevi utjelovljuju ciljeve programa politike”, tvrdi EK, navodeći sigurno i konkurentno digitalno okruženje, poštene internetske poslovne prakse i pristup tehnologiji kao temeljne ambicije „starog“ kontinenta.

Kako bi to bilo moguće, Europska komisija će razviti KPI-ove za praćenje napretka u nadolazećim mjesecima. Navedeno je da se od država članica EU-a očekuje da u listopadu 2023. predaju "nacionalnu stratešku mapu puta" s detaljima politika i radnji za podršku digitalnim ciljevima.

 Europska komisija 5G (1).jpg Izvor: Europska komisija

Dodatno, EK je naglasila važnost "projekata s više zemalja" za poticanje ulaganja u digitalnu infrastrukturu koja obuhvaća tehnologije uključujući 5G i kvantno računalstvo. Europska komisija svoje prvo izvješće o digitalnom desetljeću trebala bi objaviti u lipnju.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI