EUROPSKA KOMISIJA: Slijedi odgovor na 'metaverzum napad' | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

EUROPSKA KOMISIJA: Slijedi odgovor na 'metaverzum napad'

Autor Krunoslav Ćosić

EK najavljuje pokretanje poticanje ulaganja u VR i AR sektor

 Metaverse metaverzum (2).jpg Izvor: Shutterstock

Europski povjerenik za unutarnje tržište Thierry Breton predstavio je plan u tri koraka oko metaverzalnih ambicija na "starom kontinentu". Breton je objasnio da je metaverzum jedan od najhitnijih izazova Europske komisije (EK) i da će se njen plan za poticanje virtualnog svijeta usredotočiti na ljude, tehnologije i infrastrukturu.

Breton je rekao da se u novo okruženje moraju "ugraditi europske vrijednosti od samog početka", s privatnim virtualnim svjetovima razvijenim na temelju interoperabilnih standarda te da "nema privatnog igrača" koji učinkovito drži svu moć ili postavlja uvjete i odredbe.

"Inovatorima i tehnologijama treba dopustiti nesmetan razvoj", rekao je, dodajući da EK neće tolerirati nove privatne monopole.

Tehnologije i infrastruktura

Kako bi pomogla u oblikovanju metaverzuma i njegovom napretku Europska komisija je službeno pokrenula VR i AR industrijsku koaliciju, prvi put predstavljenu 2020. okupljajući sudionike "iz ključnih metaverzalnih tehnologija", prenosi Mobile World Live. Koalicija će se usredotočiti na određeni plan puta koji podržava više od 40 tvrtki iz EU-a koje obuhvaćaju velike organizacije, mala i srednja poduzeća i sveučilišta.

 Metaverse metaverzum (3).jpg Izvor: Shutterstock

Breton je dodao da Europa ulaže u brojne tehnologije povezane s metaverzumom, uključujući fotoniku, poluvodiče i nove materijale tvrdeći da je potrebno udružiti EU, nacionalna i privatna sredstva kako bi se progurala vizija.

Na kraju, EK će se usredotočiti na izgradnju otporne infrastrukture povezivanja. Breton je rekao da će količina podataka koji se razmjenjuju u virtualnim prostorima biti veća nego ikada, stavljajući "intenzivan pritisak" na infrastrukturu povezivanja.

 Metaverzum i metaversum (1).jpg Izvor: Youtube

Izazov je što se već danas sve veća količina podataka prenosi na infrastrukturu, ali smanjenje prihoda smanjilo je apetite za ulaganje i njihovo jačanje. U tu će svrhu EK pozvati sve tržišne igrače koji imaju koristi od digitalne transformacije da daju pravičan doprinos robi, uslugama i infrastrukturi.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI