Utjecaj kineske vlade na poslovanje se bliži kraju | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

Utjecaj kineske vlade na poslovanje se bliži kraju

Autor Davor Dakić

Kina računa na tehnološke divove kako bi potaknula gospodarski rast

 Kina kineskinja pametni telefon Kinezi.jpg Izvor: Shutterstock

Kina je prekinula više od dvije godine gušenja tehnoloških tvrtki, a dužnosnik središnje banke proglasio je vladin pritisak da reformira online platforme gotovo završenim, izvijestila je novinska agencija Xinhua.

Tajnik kineske Komunističke partije Narodne banke Kine Guo Shuqing rekao je novinskoj agenciji Xinhua da je kampanja za čišćenje poslovanja 14 internetskih tvrtki dovršena, dodajući da se neki problemi još trebaju riješiti i da će nastaviti nadzirati tvrtke kako bi potaknuli usklađenost.

Ublažavanje ograničenja dolazi u trenutku kada vlada odustaje od dugotrajne politike nulte borbe protiv Covid-19 (koronavirus) i poduzima mjere za otvaranje gospodarstva nakon što se suočila s usporavanjem u posljednjih nekoliko kvartala.

Kina računa na tehnološke divove kako bi potaknula gospodarski rast, otvaranje radnih mjesta i međunarodnu konkurentnost, piše Mobile World Live. Guo je rekao da se tempo financijskog otvaranja Kine neće zaustaviti i da istražuje financijske mjere za promicanje rasta i suočavanje s rizicima i izazovima u 2023.

 LIFESTYLE;lifestyle;lifestyle and leisure;CHINA;category_code_lif Izvor: Profimedia

Kineske vlasti počele su pooštravati nadzor nad internetskim tvrtkama u studenom 2020., kada su regulatori tržišta dionica suspendirali planirano dvostruko uvrštenje Ant Group na burze u Šangaju i Hong Kongu.

Regulatori su kasnije naredili restrukturiranje Alibabine financijske podružnice Ant u financijski holding kako bi se pozabavili promjenama koje je naložila vlada i koje su zahtijevale prekid veza između Alipaya i drugih financijskih jedinica.

Druge tvrtke na koje ciljaju nova pravila koja pokrivaju algoritme preporuka, konkurenciju, inozemne popise i online igranje uključuju Baidu, Didi i Tencent. Krajem 2022. Ant Group je dobila odobrenje regulatornog tijela za bankarstvo i osiguranje za proširenje baze kapitala u ogranku potrošačkih kredita Chongqing Ant Consumer Finance za 10,5 milijardi CNY (1,5 milijardi USD). Taj je potez bio jasan signal da vlada odustaje od svog agresivnog gušenja internetskih platformi.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI