POSLJEDICE BOLESTI COVID-19: Guši se kinesko cloud tržište | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

POSLJEDICE BOLESTI COVID-19: Guši se kinesko cloud tržište

Autor Davor Dakić

Na tržištu se bore Alibaba Cloud, Huawei, Tencent i Baidu

 Cloud oblak (1).jpg Izvor: - / Wavebreak / Profimedia

Canalys je izvijestio da je rast potrošnje kineskog tržišta infrastrukture u oblaku pao ispod 20 posto, što se dogodilo po prvi put tijekom drugog tromjesečja, uglavnom zbog blokade koju je izazvao Covid-19 (koronavirus).

Potrošnja na infrastrukturu i platformu kao uslugu porasla je 11 posto na godišnjoj razini, na 7,3 milijarde dolara, što čini 12 posto globalnih izdataka. Canalys je naveo da je globalna stopa rasta u tom razdoblju bila 33 posto, prenosi Mobile World Live.

 Cloud oblak (2).jpg Izvor: - / Wavebreak / Profimedia

Uz ograničenja Covid-19, analitičar Yi Zhang primijetio je da najveći kineski dobavljači opreme za oblak "nisu više usredotočeni samo na opseg prihoda i rast poslovanja već više na standardizirane proizvode visoke marže" zajedno s razvojem kanala.

Alibaba Cloud, Huawei, Tencent i Baidu zadržali su svoje pozicije vodećih na tržištu čineći 79 posto ukupne potrošnje unatoč usporavanju njihovih pojedinačnih stopa rasta.

Potpredsjednik Canalysa Alex Smith primijetio je da dobavljači opreme za oblak u Kini "obično naglašavaju jake vertikalne fokuse", stvarajući specifične sustave za "određene industrije". Napomenuo je da pristup "dolazi s visokim troškovima prilagodbe koji mogu biti izazovni za snalaženje kada ekonomski pritisci rastu".

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI