GOOGLE VJERUJE U OBLAK: Imaju očekivanja od umjetne inteligencije | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

GOOGLE VJERUJE U OBLAK: Imaju očekivanja od umjetne inteligencije

Autor Igor Martić

Prihod Google Clouda porastao je s 4,6 milijardi dolara u drugom tromjesečju 2021.

 Google zgrada.jpg Izvor: Martin Bergsma / Alamy / Alamy / Profimedia

Izvršni direktor Alphabeta Sundar Pichai naglasio je pozitivan zamah u poslovanju s Google Cloudom usprkos rastućim gubicima u odjeljenju u drugom tromjesečju 2022. Istaknuo je kako cjelokupna tvrtka ubire nagradu dugoročnih ulaganja u AI.

Tijekom predstavljanja rezultata drugog tromjesečja 2022. izvršni direktor je rekao da je oblak značajna tržišna prilika koja je još uvijek u ranoj fazi, prenosi Mobile World Live. Financijska direktorica Alphabeta Ruth Porat dodala je da tvrtka traži "put do profitabilnosti" za to područje, ali je također napomenula da je to prilika za dugoročni rast.

Brojni mobilni operatori sklopili su partnerstva s Google Cloudom, uključujući Verizon i Deutsche Telekom, budući da tehnološki div i mobilna industrija žele surađivati na poslovnim i mrežnim aplikacijama.

 Google Cloud (2).jpg Izvor: Jakub Porzycki/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Prihod Google Clouda porastao je s 4,6 milijardi dolara u drugom tromjesečju 2021. na 6,3 milijarde dolara u Q2 2022. Istovremeno, operativni gubitak odjela narastao je na 858 milijuna dolara u usporedbi s 591 milijunom dolara.

Pichai je naveo rast u Alphabetovim uslugama pretraživanja jer "ulaganja koja smo tijekom godina napravili u AI i računalstvo pomažu da naše usluge budu posebno vrijedne za potrošače".

Prihod je u cijelom poslovanju porastao za 13 posto, na 69,7 milijardi dolara. Neto prihod pao je s 18,5 milijardi dolara na 16 milijardi dolara. Porat je primijetio da su brojke za usporedbu s 2021. bile "posebno teške" s obzirom na snažnu izvedbu te godine jer je kompanija imala koristi od povećanja prihoda od oglašavanja povezanog s pandemijom.

 Google Cloud (1).jpg Izvor: Piotr Swat / Alamy / Alamy / Profimedia

 ig

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI