POSJETILI SMO VERTIV: U Hrvatskoj se proizvode tehnološki kompleksna rješenja | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

POSJETILI SMO VERTIV: U Hrvatskoj se proizvode tehnološki kompleksna rješenja

Autor Krunoslav Ćosić

U blizini Zagreba se nalazi proizvodni pogon iz kojeg izlaze gotova integrirana modularna rješenja

 Vertiv Rugivca (6).jpg Izvor: Bruno Zlomislić

Vertiv u Rugvici od 2020. godine proizvodi prefabricirane modularne podatkovne centre (PFM) koji predstavljaju inovaciju u svijetu IT infrastrukture jer kombiniraju elemente prefabrikacije (proizvodnje komponenti izvan lokacije primjene) te modularnosti (gradnja u odvojenim jedinicama).

Prepoznaju to mnogi kupci u EMEA regiji (Europa, Bliski istok i Afrika) koji se odlučuju za gotova rješenja po sistemu plug and play. Za razliku od tradicionalne izgradnje time proces dizajniranja i izgradnje postaje brži i dostupniji, a modularnost omogućava odgovor na trenutne potrebe uz laku nadogradnju u budućnosti.

 Vertiv Rugivca (1).jpeg Izvor: Bruno Zlomislić

Komponente se dizajniraju i izrađuju zasebno te se potom sastavljaju, mogu biti različitih oblika ovisno o potrebama, a osim izgradnje omogućavaju laku nadogradnju kasnije u skladu s potrebama.

Vertivova rješenja mogu biti primijenjena na različite načine u svijetu podatkovnih centara, od redova i soba pa sve do kompleksnih postrojenja i infrastrukture energetike i hlađenja. Proizvodnja modula prefabriciranih podatkovnih centara porasla je u posljednje dvije godine, s planovima za daljnji rast u 2023. godini.

Vertiv, globalni dobavljač kritične digitalne infrastrukture i kontinuiranih rješenja, u Hrvatskoj zapošljava više od 500 ljudi, uz planove zapošljavanja dodatnih talenata kako poslovanje i utjecaj rastu, a tome je svjedok prošlomjesečno otvorenje novog ureda u Rijeci. Uredi su primarno otvoreni radi inženjeringa modularnih tehničkih objekata kao potpora proizvodnom pogonu u Rugvici s obzirom na rast broja narudžbi.

Povod našem posjetu Rugvici je pet godina obilježavanja uspješnog poslovanja proizvodnog pogona integriranih modularnih rješenja (IMS). Iako svi govore o popularnosti IT tehnologije, malo se govori o fizičkoj infrastrukturi koja stoji iza njih.

 Marko Škara, Vertiv.jpeg
Marko Škara, Vertiv
Izvor: Bruno Zlomislić

U tvornici u Rugvici se proizvodi upravo to, objašnjava Marko Škara, plant manager: „Ovakva tehnološki kompleksna rješenja dizajniraju se upravo u Hrvatskoj u uredima u Zagrebu i RIjeci gdje se izvoze diljem regije, čime je naša zemlja postala itekako važna u digitalnoj transformaciji poslovanja fleksibilnim rješenjima u skladu s potrebama kupaca“.

„Naša zemlja itekako ima visok potencijal u industriji digitalne transformacije, a to smo pokazali ulaganjima kao što je IMS pogon u Rugvici. Iznimno me vesele novi projekti kao temelj našeg uspjeha, pogotovo jer njima potičemo zapošljavanje mladih stručnjaka iz Hrvatske“, izjavio je Viktor Petik, potpredsjednik za Integrirana modularna rješenja za regiju Europe, Bliskog Istoka i Afrike te član Uprave Vertiv Croatia.

 Viktor Petik, Vertiv (2).jpeg
Viktor Petik, Vertiv
Izvor: Bruno Zlomislić

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI