Gartner upozorava na pad prihoda od poluvodiča | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

Gartner upozorava na pad prihoda od poluvodiča

Autor Davor Dakić

Inflacija i kamatne stope djeluju na raspoloživi dohodak

 Chipset čip čipovi (3).jpg Izvor: Shutterstock

Gartner predviđa da će se globalni prihod od poluvodiča smanjiti za 3,6 posto, na 596 milijardi dolara u 2023., za što je razlog pogoršanje ekonomskih izgleda u sektoru DRAM-a kao i loša očekivanja u periodu do kraja rujna 2023.

Analitičari istraživačke tvrtke predviđaju pad prihoda od DRAM-a za 2,6 posto na 90,5 milijardi dolara ove godine, prenosi Mobile World Live, uz smanjenje od 18 posto u 2023. godini. Primijetili su da se predviđa rast globalnih prihoda od poluvodiča za 4 posto na 618 milijardi dolara u 2022.

Tržišna slabost na potrošačkim tržištima posljedica je pada raspoloživog dohotka uzrokovanog inflacijom i kamatnim stopama, pri čemu se sav višak novca trošio na područja poput putovanja, slobodnog vremena i zabave, a ne na tehnologiju.

 Chipset čip čipovi (1).jpg Izvor: Shutterstock

Tržišta s B2B poduzećima uključujući umrežavanje, računalstvo, industrijski, medicinski i komercijalni transport do sada su bila otporna unatoč geopolitičkim problemima i prijetećem makroekonomskom usporavanju.

Richard Gordon, potpredsjednik prakse u Gartneru, izjavio je da je snaga u poduzetničkom sektoru posljedica ulaganja korporacija u jačanje njihove infrastrukture za podršku scenarijima rada od kuće, planovima za širenje poslovanja i tekućim strategijama digitalizacije.

Istaknuo je, između ostalog, da će tržišta industrijske, telekomunikacijske infrastrukture i podatkovnih centara "biti manje pod utjecajem raspoloženja potrošača i potrošnje u kratkom roku".

 Čipset (1) Izvor: Bogdan Steblyanko / Stock Budget / Profimedia

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI