43 MILIJARDE EURA: Program za europske čipove | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

43 MILIJARDE EURA: Program za europske čipove

Autor Igor Martić

Članice EU napreduju što se tiče plana financiranja proizvodnje čipova

 Chipset čip čipovi (2).jpg Izvor: Shutterstock

Europa je malo kasno shvatila da su preovisni o drugim regijama te sad pokušava ubrzati mogućnost proizvodnje čipova na europskom tlu. Reuters je izvijestio da je plan Europske komisije za poticanje proizvodnje čipova u Europskoj uniji napredovao, prenosi Mobile World Live, a predstavnici država članica složili su se s izmijenjenim prijedlogom.

Citirajući komentare predstavnika Europskog vijeća novinska publikacija navodi da su države članice EU-a odobrile Zakon o europskom čipsetu, a sastanak je zakazan za početak prosinca kako bi se odobrio prijedlog prije nego što ode u Europski parlament.

Plan bi trebao biti vrijedan 43 milijarde eura te bi se financiranje obavljalo iz kombinacije javnih i privatnih izvora. Navodno je već podvrgnut zatraženim izmjenama, uključujući one o vrstama proizvodnje čipova koji se financiraju.

 Chipset čip čipovi (3).jpg Izvor: Shutterstock

Reuters je primijetio da, iako projekt napreduje, još uvijek postoje potencijalne nedoumice u vezi s načinom financiranja. Upumpavanje novca u europski sektor poluvodiča ima za cilj potaknuti skok udjela čipova koji se proizvode na starom kontinentu. Cilj je udvostručiti globalni tržišni udio igrača iz europske regiji na 20 posto, do 2030. godine.

Trenutno industrijom poluvodiča dominiraju tvrtke u Aziji. Uz Europu, SAD također poduzima korake prema povećanju domaće proizvodnje, imaju planove koji su došli u prvi plan tijekom problema u opskrbnom lancu nakon ograničenja povezanih s Covid-19 (koronavirusom).

 Čipset čipovi poluvodiči (2) Izvor: Aleksey Popov / Stock Budget / Profimedia

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI