INTEL PREGOVARA S ITALIJOM: Europa bi mogla dobiti tvornicu čipova | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

INTEL PREGOVARA S ITALIJOM: Europa bi mogla dobiti tvornicu čipova

Autor Ivan Vukić

Talijanska tvornica čipova riješit će problem ovisnosti Europe

 Intel tvornica čipova (2).jpg Izvor: Intel

Američki proizvođač čipova Intel sklopio je ugovor vrijedan 5 milijardi dolara za izgradnju tvornice za napredno pakiranje i sklapanje poluvodiča u Italiji, što je dio širenja u Europi, izvijestio je Reuters, a prenosi Mobile World Live.

Novinska agencija je izjavila da talijanska vlada ima za cilj zaključiti sporazum s Intelom do kraja mjeseca kojim bi mogao pokriti 40 posto ukupne investicije tvrtke. Ranije ove godine izvršni direktor Intela Pat Gelsinger rekao je da planiraju uložiti 80 milijardi eura (81,8 milijardi dolara) u europsku ekspanziju tijekom sljedećih deset godina.

Intel želi diversificirati svoj lanac opskrbe i povećati globalni kapacitet. Tvrtka istražuje izgradnju novih tvornica u Njemačkoj, nadogradnju pogona u Republici Irskoj i stvaranje centra za istraživanje i razvoj i dizajn u Francuskoj.

 Intel tvornica čipova (3).jpg Izvor: Intel

Ranije ove godine Europska komisija predstavila je plan ulaganja od 11 milijardi eura za poticanje industrije čipova i smanjenje ovisnosti o SAD-u i Aziji.

U SAD-u su Nacionalni Senat i Zastupnički dom nedavno usvojili odgođeni američki investicijski paket, a sada se očekuje da će ga predsjednik Joe Biden potpisati kao zakon. Intel je navodno zaustavio izgradnju tvornice u Ohiju zbog zastoja u donošenju zakona. Cijeli svijet se suočava s nedostatkom čipova zbog velike ekspanzije automobilske industrije, IoT industrije, industrije pametnih telefona i mnogih drugih industrija koje se temeljito mijenjaju.

 Intel tvornica čipova (1).jpg Izvor: Intel

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI