ODGOVOR NA POTRAŽNJU ZA ČIPOVIMA Intel ulaže 5,4 milijarde dolara | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

ODGOVOR NA POTRAŽNJU ZA ČIPOVIMA Intel ulaže 5,4 milijarde dolara

Autor Davor Dakić

Cilj je povećati proizvodnju čipova i proširiti proizvodni kapacitet

 Intel chipset.jpg Izvor: Shutterstock

Intel je najavio kupovinu Tower Semiconductora, proizvođača čipova sa sjedištem u Izraelu, a potez ide u smjeru proširenja proizvodnih kapaciteta kako bi odgovorili na rastuću potražnju.

U priopćenju Intel je objasnio da će platiti 53 dolara po dionici u gotovini, što će Tower Semiconductoru dati ukupnu vrijednost od 5,4 milijarde dolara, a očekuje se da će posao biti zaključen za otprilike 12 mjeseci, što je podložno uobičajenim uvjetima.

 Intel & Tower Semiconductor.jpg Izvor: Intel

Intel želi postati glavni dobavljač u SAD-u i u Europi, što će im kupnja Tower Semiconductora i omogućiti jer imaju stručnost u nizu područja, prenosi Mobile World Live. To uključuje radiofrekvencije, energetiku, rad na silicij-germaniju i industrijske senzore - područja koja opslužuju tržišta uključujući mobilnu, automobilsku i električnu industriju.

Tower Semiconductor odgovara Intelovim globalnim ambicijama jer je tvrtka već prisutna u SAD-u, Aziji i dijelovima Europe, uključujući Izrael i Italiju. Izvršni direktor Intela Pat Gelsinger rekao je da će portfelj i geografski doseg Tower Semiconductora pomoći u proširenju usluga njegove tvrtke.

 Chipset (2) Izvor: - / Česká ilustrační fotografie / Profimedia

“Ovaj dogovor omogućit će Intelu da ponudi uvjerljivu širinu vodećih čvorova i diferenciranih posebnih tehnologija na zrelim čvorovima otključavajući nove mogućnosti za postojeće i buduće kupce u eri nezabilježene potražnje za poluvodičima”, rekao je.

Predložena akvizicija dolazi samo nekoliko mjeseci nakon što je Intel otkrio da planira potrošiti 80 milijardi eura na nova postrojenja za proizvodnju poluvodiča u Europi.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI