Samsung je optimističan u pogledu potražnje za pametnim telefonima | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

Samsung je optimističan u pogledu potražnje za pametnim telefonima

Autor Krunoslav Ćosić

Pametni telefoni imaju veću prosječnu cijenu po kojoj se prodaju

 Samsung zgrada sjedište (2).jpg Izvor: Jerome Cid / Alamy / Alamy / Profimedia

Samsung Electronics predviđa rast isporuka mobilnih uređaja u tekućem tromjesečju, ali upozorava da bi kontinuirana makroekonomska nestabilnost i rastuća inflacija mogli izvršiti pritisak na ASP (average selling price - prosječna prodajna cijena).

Za 2023. tvrtka očekuje da će se prihodi od pametnih telefona poboljšati (gledajući rezultate iz godine u godinu), predvođeni rastom vodećih modela i da će nosivi uređaji zabilježiti dvoznamenkasti rast, rekao je Kim Sung-koo, potpredsjednik Mobile eXperience (MX), prenosi Mobile World Live.

Prihod MX odjela u razdoblju od srpnja do rujna porastao je 13,4 posto u odnosu na prethodnu godinu na 29,3 bilijuna KRW (20,7 milijardi dolara) potaknut povećanjem ASP-a za pametne telefone od 11,9 posto na 282 dolara. Operativna dobit pala je 3,6 posto na 3,24 trilijuna KRW.

Isporuke pametnih telefona u tromjesečju pale su 11,1 posto na oko 64 milijuna jedinica; isporuke tableta ostale su na 7 milijuna.

 Samsung-Galaxy-S22-Ultra-4.jpg Izvor: GSMArena

Kim je dodao da će se usred sve jačeg tržišnog natjecanja i stalnih makroekonomskih izazova, kao što su valutne promjene, tvrtka "usredotočiti na profitabilnost kroz prodaju flagship modela i učinkovito upravljanje resursima".

Ben Suh, izvršni potpredsjednik za odnose s investitorima, rekao je da je mrežno poslovanje ostvarilo poboljšane rezultate, vođeno rastom u inozemstvu. Nedavno je osiguran ugovor s tvrtkom Comcast u SAD-u.

 Samsung-LPDDR5X-DRAM_2.jpg Izvor: Samsung

Na grupnoj osnovi, neto dobit Samsunga pala je 23,6 posto na 9,4 trilijuna KRW, što se pripisuje izazovnom poslovnom okruženju obilježenom globalnom inflacijom i slabom potražnjom za memorijom. Prihodi su porasli 3,8 posto na 76,8 trilijuna KRW, što je najveći pad do sada u nekom trećem tromjesečju.

Očekuje da će godišnji prihod u 2022. nadmašiti rekord postavljen prošle godine. Upravni odbor tvrtke odobrio je imenovanje Jaya Leeja za izvršnog predsjednika.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI