ERICSSON I 5G: Loša situacija je ponekad i jako dobra prilika | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

ERICSSON I 5G: Loša situacija je ponekad i jako dobra prilika

Autor Krunoslav Ćosić

Kako bi postigao daljnji rast Ericsson istražuje nova tržišta

 Ericsson sjedište Izvor: Shutterstock

Ericssonov izvršni potpredsjednik i voditelj Business Area Networks Fredrik Jejdling ponudio je oprezno optimistične izglede za poslovanje dobavljača u četvrtom tromjesečju i kasnije jer potencijal za recesiju na ključnim tržištima zamućuje vodu kontinuiranog napretka u 5G-u.

Izvršni direktor je za Mobile World Live rekao da je tržište u Sjevernoj Americi počelo rasti kako tri velika operatora u SAD-u dosežu naprednu fazu u svojim 5G uvođenjima. Tržište je bilo ključni pokretač za Ericsson posljednjih godina, ali Jejdling je primijetio da je kompanija nastavila nizati pobjede na drugim ključnim tržištima, uključujući nedavne ugovore u Indiji, tržište za koje je rekao da ima veliki potencijal "zbog same veličine".

Nedostatak bakrene infrastrukture fiksnih linija ili FTTH infrastrukture u Indiji čini je zrelom za mreže fiksnog bežičnog pristupa (FWA) uz čistu mobilnu 5G mrežu kao sredstvo pružanja širokopojasne povezanosti.

  Izvor: Ericsson

Još jedan relevantan aspekt u Indiji je velika potražnja za mobilnim uslugama: Jejdling je primijetio da je pandemija Covid-19 (koronavirus) potaknula upotrebu bežičnih tehnologija za pristup informacijama i zdravstvenoj skrbi tijekom krize, a sve se to radilo na 4G mrežama.

Napredak tijekom trećeg tromjesečja 2022. dokaz je kontinuiranog ulaganja Ericssona u svoju tehnologiju, ustvrdio je Jejdling, napominjući da se konkurentski pristupi infrastrukturi tek trebaju mjeriti s prednostima u odnosu na trošak i učinak koje pružaju njihova "kvalitetna integrirana rješenja".

 Mala 5G ćelija (2).jpg Izvor: Shutterstock

Nije isključio promjenu strategije u budućnosti, ali je objasnio da će to biti potaknuto poslovnim slučajem. “Moj je posao razumjeti koje vrste tehnologija u određenom trenutku mogu pružiti najbolju vrijednost za naše klijente. Zvuči vrlo trivijalno, ali u stvarnosti je tako.”

Brojke

U svojoj izjavi o zaradi za treće tromjesečje glavni izvršni direktor Borje Ekholm iznio je Jejdlingov stav, ističući da Ericssonov udio na globalnom RAN tržištu, isključujući kontinentalnu Kinu, iznosi 39 posto.

Ekholm je predvidio da će dobitci kupaca izvan Sjeverne Amerike "dovesti do ukupnog rasta u 2023." ističući kako ostaje velika prilika za isporuku srednjepojasne 5G infrastrukture s obzirom da je manje od 25 posto globalnih LTE čvorova nadograđeno na spektar.

Neto prihod dobavljača pao je 7 posto na godišnjoj razini na 5,4 milijarde SEK (482,4 milijuna USD), uz prihod od 68 milijardi SEK, što je povećanje od 21 posto.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI