U 2027. bit će 4,4 milijarde 5G pretplatnika u svijetu | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

U 2027. bit će 4,4 milijarde 5G pretplatnika u svijetu

Autor Krunoslav Ćosić

Do kraja 2022. godine u svijetu će biti milijardu 5G pretplatnika

 Samsung Galaxy A33 5G (4).jpg Izvor: Samsung

Izvještaj Ericsson Mobility Report potvrđuje da se 5G širi brže od svih prethodnih generacija mobilnih tehnologija. Otprilike je četvrtina svjetske populacije trenutačno pokrivena s 5G. Samo u prvom tromjesečju 2022. broj 5G pretplata povećao se za oko 70 milijuna. Prema izvješću, do 2027. godine oko tri četvrtine svjetske populacije moći će pristupiti 5G-u.

Globalni podatkovni promet putem mobilnih mreža udvostručio se u posljednje dvije godine. Očekuje se da će 60 posto globalnog podatkovnog prometa putem mobilnih mreža biti preko 5G mreža do 2027. godine.

 Broj mobilnih pretplata prema tehnologiji.jpg Izvor: Ericsson

Rast podatkovnog prometa potaknut je povećanom upotrebom pametnih telefona i mobilnog širokopojasnog pristupa kao i digitalizacijom društva i industrije. Nedavne statistike i prognoze naglašavaju snažnu potražnju za podatkovnim povezivanjem i digitalnim uslugama i očekuje se da će nastavak ovog trenda unatoč globalnoj pandemiji Covid-19 i geopolitičkim neizvjesnostima.

Svake godine nekoliko stotina milijuna ljudi postaju novi pretplatnici mobilnog širokopojasnog pristupa. Sjeverna Amerika bi trebala predvoditi svijet u penetraciji 5G pretplata u sljedećih pet godina, a očekuje se da će 2027. godine 90 posto pretplata u toj regiji biti 5G.

 Podatkovni promet putem mobilnih mreža - globalno (EB mjesečno).jpg Izvor: Ericsson

Vremenski okvir za 2027. uključuje predviđanja da će 5G činiti:
• 82 posto pretplata u zapadnoj Europi
• 80 posto u regiji Vijeća za suradnju u Zaljevu
• 74 posto u sjeveroistočnoj Aziji

U Indiji, gdje implementacija 5G-a tek treba početi, očekuje se da će 5G činiti gotovo 40 posto svih pretplata do 2027. Globalno se predviđa da će 5G činiti gotovo polovicu svih pretplata do 2027., što će premašiti 4,4 milijarde pretplata.

Sve je važnija uloga fiksnog bežičnog pristupa (FWA) u pružanju širokopojasnih usluga. Ericsson predviđa da će broj FWA konekcija premašiti 100 milijuna u 2022. te se više nego udvostručiti do 2027. godine i doseći gotovo 230 milijuna.

 Bežične IoT veze po područjima i tehnologiji (mlrd.).jpg Izvor: Ericsson

Što se tiče Interneta stvari (IoT) navodi se da je 2021. širokopojasni IoT (4G/5G) pretekao 2G i 3G kao tehnologija koja povezuje najveći broj svih mobilnih IoT povezanih uređaja, što čini 44 posto svih veza. Masivne IoT tehnologije (NB-IoT, Cat-M) porasle su za gotovo 80 posto tijekom 2021. dosegnuvši blizu 330 milijuna veza. Očekuje se da će 2023. godine broj IoT uređaja povezanih ovim tehnologijama prestići one povezane s 2G/3G.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI