POTVRĐENO! Xiaomi je jedna od najinovativnijih kompanija u 2022. | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

POTVRĐENO! Xiaomi je jedna od najinovativnijih kompanija u 2022.

Autor Krunoslav Ćosić

Xiaomi je uvršten na listu „BCG Most Innovative Companies“

 BCG Xiaomi Most Innovative Company 2022.jpg Izvor: Xiaomi

Lista ocjenjuje izvedbu kompanije u četiri kategorije: globalno razmišljanje, stav kolega u industriji, poremećaji u industriji te vrijednost stvaranja. Temelji se na anketi provedenoj u prosincu 2021. i siječnju 2022. na uzorku od više od 1500 globalnih direktora inovacija.

„BCG Most Innovative Companies“ je lista najinovativnijih tvrtki, a godišnja izvješće o inovacijama objavljuju se od 2003. godine. Na popisu za 2022. navedeni su i Microsoft, Alphabet, IBM, Pfizer, Tencent te brojne druge kompanije. Iza Huaweija su kompanije poput eBay, SAP, Intel, ByteDance, Philips, Panasonic, Coca-Cola.

Oznaka Boston Consulting Group (BCG) prepoznaje Xiaomijevu predanost u slijeđenju tehnoloških inovacija i jačanju istraživačkih i razvojnih sposobnosti. U drugom tromjesečju 2022. ulaganja kompanije u istraživanje i razvoj dosegnuli su 3,8 milijardi RMB, što iznosi povećanje od 22,8% u odnosu na godinu ranije.

 BCG Most Innovative Companies.jpg Izvor: Bcg.com

Na Xiaomijevom događanju predstavljanja novih proizvoda u kolovozu Lei Jun, osnivač, predsjednik i izvršni direktor kompanije Xiaomi Group rekao je kako su Xiaomijeva ulaganja u istraživanje i razvoj od 2017. porasla ukupnom godišnjom stopom rasta od 39,7% te da očekuje kako će u 2022. ulaganja dosegnuti 17 milijardi RMB, a u narednih pet godina 100 milijardi RMB.

Lei Jun, Xiaomi
Izvor: Shutterstock

Xiaomi gradi tehnološku ekosferu koja se neprestano širi i obuhvaća područja pametnih telefona, nosivih uređaja, pametnih kuća, pametne proizvodnje, pametnih električnih vozila i bioničkih robota kako bi bolje povezivao ljude sa svijetom oko njih i njihove živote učinio još boljima.

 Xiaomi Leadership Team.jpg Izvor: Xiaomi

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI