Xiaomi na poseban način u Zagrebu najavio novitete | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

Xiaomi na poseban način u Zagrebu najavio novitete

Autor Krunoslav Ćosić

Obradujte svoje četveronožne ljubimce s automatskom hranilicom i čuvarom zdrave vode

 Xiaomi Smart Pet Fountain & Xiaomi Smart Pet Food Feeder (5).jpg Izvor: Krunoslav Ćosić

Famozni i sad već svjetski poznati četveronožni robot Xiaomi CyberDog u Zagrebu je najavio Xiaomijeve novitete namijenjene kućnim ljubimcima: Smart Pet Food Feeder i Smart Pet Fountain.

U zagrebačkom Xiaomi Storeu najprije smo ugledali razigranog robota koji u potpunosti oponaša psa, a istovremeno se voli i igrati, hodati na stražnjim nogama, prevrtati. Pružit će vam i ruku ako ste dobri i volite životinje. Ili robote.

I dok Xiaomi CyberDog za svoje životne potrebe treba samo utičnicu s električnom energijom oni pravi četveronožni ljubimci trebaju hranu i vodu. Upravo to im, u automatskom obliku, omogućuju dva Xiaomijeva noviteta odličnog dizajna i korisne svrhe. Kronično uzimanje premalo vode ili hrane kao i njihova loša kvaliteta može imati ozbiljno negativne učinke na zdravlje vaših kućnih ljubimaca.

 Xiaomi Mirela Polic i Vlatko Tutic.jpg
Mirela Polić i Vlatko Tutić, Xiaomi
Izvor: Xiaomi

Xiaomi Smart Pet Food Feeder

Pametna hranilica za kućne ljubimce je 24-satna automatska hranilica prvenstveno namijenjena mačkama i malim do srednje velikim psima. Smart Pet Food Feeder na znanstven način pristupa brizi oko vašeg kućnog ljubimca.

Sustav automatskog doziranja hrane uparen je s aplikacijom Xiaomi Home pa možete kontrolirati vrijeme i količinu ispuštanja hrane s bilo kojeg udaljenog mjesta, a aplikacija će vas podsjetiti i kad ponestaje hrane u spremniku. Zahvaljujući tome, kratka izbivanja iz doma će biti lagodnija, a hranjenje kućnih ljubimaca praktičnije i preciznije.

 Xiaomi Smart Pet Fountain & Xiaomi Smart Pet Food Feeder (1).jpg Izvor: Krunoslav Ćosić

Čak i kada ste daleko od kuće možete postavite vrijeme i količinu hranje u aplikaciji Xiaomi Home i udaljeno servirajte hranu vašem kućnom ljubimcu. Odlazite li na putovanje do 20 dana, možete se osloniti na Xiaomijev uređaj.

Jedinstvena struktura dispenzera sa šest rešetki, fleksibilna mekana silikonska mješalica za hranu i oštrice za doziranje i ispuštanje hrane testirani su na više od 10.000 ciklusa ispuštanja hrane kako bi se osiguralo glatko ispuštanje hrane putem širokog kanala koji učinkovito sprječava začepljenja.

Xiaomi Xiaowan Smart Pet Feeder
Izvor: Youtube

Xiaomi Smart Pet Food Feeder ima velik kapacitet spremnika hrane za dugotrajnu upotrebu. Posebno dizajniran za mačke i male do srednje velike pse može pohraniti cca. 1,8 kg suhe hrane za kućne ljubimce, što je dovoljno za hranjenje odrasle mačke ili manjeg psa i 15 do 20 dana odsutnosti vlasnika. Cijena za ovaj korisni uređaj je 899 kuna, a za 499 kuna možete nabaviti još jedan koristan uređaj iz Xiaomija.

Xiaomi Smart Pet Fountain

24-satni čuvar zdrave vode za vaše kućne ljubimce koji simulira planinski izvor koristeći cirkulirajući sustav protoka vode s cirkulacijom kisika. Na taj način kućnim ljubimcima služi tekuću vodu bogatu kisikom koja odgovara njihovoj prirodi i povećava njihov interes za pitkom vodom.

Zahvaljujući sustavu učinkovitog četverostupanjskog dubinskog filtriranja fine čestice, dlaka i zaostali klor, kao i ioni kalcija i magnezija koji uzrokuju stvaranje bubrežnih kamenaca, učinkovito se presreću i filtriraju, osiguravajući zdravu i ukusnu vodu koju ljubimci vole piti.

Visina fontane višestruko je testirana kako bi se izbjegao zvuk prskanja dok kućni ljubimac prilazi uređaju. Preusmjeravanje vode je dizajnirano za sporo i tiho strujanje dok nadzemna pumpa može umanjiti rezonancije. Rad uređaja je kontroliran unutar 30 dB. Trostupanjsko isključivanje zvuka donosi tiho okruženje.

 Xiaomi Smart Pet Fountain.jpg Izvor: Krunoslav Ćosić

Xiaomi Smart Pet Fountain će nakon uparivanja s aplikacijom Xiaomi Home poslati podsjetnik na vaš telefon kad je potrebno dodati vodu, očistiti fontanu i zamijeniti filtar. Dodirnite funkcijski gumb ili koristite aplikaciju za prebacivanje između različitih načina rada za svakodnevnu upotrebu.

Uređaj posjeduje indikatorska svjetla prilagođena korisniku koja omogućuju jednostavno nadgledanje u stvarnom vremenu. Svjetla pružaju intuitivne i lako razumljive indikacije dok prozirni prozor omogućuje kontrolu razine vode u stvarnom vremenu. Kad ponestane vode, aplikacija Xiaomi Home i crveni indikator razine vode na fontani podsjetit će vas da dopunite vodu.

Xiaomi Pet Water Fountain
Izvor: Youtube

Ako se brinete zbog dlaka koje bi se mogle nakupiti i začepiti pumpu za vodu filtar ima podijeljeni dizajn i magnetske levitacijske lopatice za vodu koje se lako odvajaju za redovito čišćenje, što učinkovito osigurava visoku kvalitetu vode za kućne ljubimce.

Strujni krug je skriven i odvojen od kruga vode dok se svijetli spremnik može očistiti lako i bez napora. Spremnik za vodu i poklopac u skladu su sa zahtjevima za materijale koji dolaze u kontakt s hranom osiguravajući čistu, visokokvalitetnu i sigurnu vodu za kućne ljubimce.

Zapremina od 2 l zadovoljava potrebe odrasle mačke za vodom 4-7 dana, ispuštajući sigurnu i čistu vodu za vašeg ljubimca pa možete bezbrižno putovati na kratka putovanja. Poklopac također može pohraniti vodu, ispuštajući malu količinu vode za piće u slučaju nestanka struje.

 Xiaomi CyberDog Ivana Bijelic Bijelic Co.jpg
Vlatko Tutić i Ivana Bijelić
Izvor: Xiaomi

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI