OD 2024. GODINE: Hoće li Oppo biti broj 1 u Europi? | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

OD 2024. GODINE: Hoće li Oppo biti broj 1 u Europi?

Autor Davor Dakić

Trenutno Oppo zauzima četvrto mjesto u svijetu i Europi po isporukama pametnih telefona

 Oppo smartphone.jpg Izvor: Ralf Liebhold / Alamy / Alamy / Profimedia

Oppo je odustao od cilja da postane vodeći brand pametnih telefona u Europi do 2024. godine, saznaje Mobile World Live. Bili su prisiljeni obustaviti prodaju određenih proizvoda u Njemačkoj zbog spora s Nokijom o patentima.

U brifingu za medije Billy Zhang, potpredsjednik inozemne prodaje i usluga, rekao je da ima ograničene informacije koje može otkriti u vezi s tužbom s Nokijom, ali je ponovio da će nastaviti s ulaganjima u NJemačkoj. Dodao je kako "čvrsto vjeruje" da će problem biti "ispravno riješen".

U lipnju je njemački sud stao na Nokijinu stranu u sporu oko Wi-Fi patenta, podupirući poziv finskog dobavljača da se uvede zabrana isporuka određenih uređaja. Zhang je dodao da Oppo ne planira premjestiti svoje europsko sjedište iz Njemačke dok održavanje spora nije imalo utjecaja na druge njegove operacije na kontinentu, koje se odvijaju normalno.

 Oppo (1).jpg Izvor: Krunoslav Ćosić

Iako je tijekom brifinga tvrtka isticala predanost Europi, čini se da nije javno optimistična kao prije godinu dana u pogledu svojih nada za tržište. U ožujku 2021. predsjednica Oppa za zapadnu Europu Maggie Xue izjavila je da ciljaju osigurati "vodeće mjesto" na cijelom kontinentu u sljedeće tri godine.

Zhang je sada inzistirao da cilj nije biti broj jedan na tržištu već je umjesto toga bio usredotočen na stvaranje "sjajnih proizvoda", s "tržišnim uspjehom koji prirodno slijedi". "Što se tiče toga postoji li određeni cilj za tržišnu poziciju, to nije nešto što ćemo razmatrati iz prve ruke", rekao je.

Citirajući podatke Canalysa iz 2021., Zhang je rekao da je tvrtka na četvrtom mjestu u pogledu isporuka i globalno i u Europi.

 Oppo A93
Oppo A93
Izvor: Oppo

Umjesto da se fokusira na stjecanje tržišnog udjela i hvatanje suparnika, Zhang je tvrdio da Oppo nije koristio način razmišljanja orijentiran na natjecanje, što bi moglo dovesti do toga da "zaluta i mnoge će se naše akcije temeljiti na brzom rješenju".

Zhang je najavio da će Oppo održati događaj u Parizu 31. kolovoza kako bi lansirao nove telefone i IoT proizvode za europsko tržište.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI