ULOG ZA ČIPOVE: Qualcomm ulaže 4,2 milijarde dolara | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

ULOG ZA ČIPOVE: Qualcomm ulaže 4,2 milijarde dolara

Autor Ivan Vukić

U SAD-u su svjesni problema s kojima se mogu suočiti zbog nedostatka čipova

 Chipset čip čipovi (3).jpg Izvor: Shutterstock

Qualcomm Technologies pristao je potrošiti dodatnih 4,2 milijarde dolara na poluvodičke čipove proizvedene u tvornici GlobalFoundries u SAD-u, podižući svoja ukupna ulaganja na 7,4 milijarde dolara do kraja 2028. godine.

Taj se potez nadovezuje na prethodni kupoprodajni ugovor između kompanija u iznosu od 3,2 milijarde dolara i fokusira se na proizvodnju čipova za upotrebu u 5G primopredajnicima, Wi-Fi-ju, automobilskoj industriji i IoT-u.

Qualcomm je izjavio da je osigurao opskrbu i obvezao se "podržati proizvodnju u SAD-u kroz proširenje kapaciteta" u tvornici GlobalFoundries u državi New York. Roawen Chen, viši potpredsjednik Qualcomma i glavni direktor opskrbnog lanca i operacija, rekao je da "stalna suradnja tvrtke s GlobalFoundriesom pomaže proširiti sljedeću generaciju bežičnih inovacija dok se krećemo prema svijetu u kojem svatko i sve može biti inteligentno povezano".

 Chipset čip čipovi (2).jpg Izvor: Shutterstock

GlobalFoundries je godinama proizvodio Qualcommove čipove visokih performansi. Godine 2021. Qualcomm je postao jedan od prvih kupaca GlobalFoundriesa koji je osigurao opskrbu dugoročnim ugovorom koji "pokriva više geografskih područja i tehnologija", prenosi Mobile World Live.

Proširenje sporazuma dolazi manje od dva tjedna nakon što je Kongres SAD-a usvojio 280 milijardi dolara vrijedan CHIPS and Science Act, s ključnim fokusom na jačanje kapaciteta proizvodnje poluvodiča u SAD-u. Oko 52,7 milijardi dolara izdvaja se za poticanje istraživanja poluvodiča, razvoja, proizvodnje i razvoja radne snage.

 Chipset čip čipovi (1).jpg Izvor: Shutterstock

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI