GARTNER PREDVIĐA: Usporavanje prihoda od čipova | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

GARTNER PREDVIĐA: Usporavanje prihoda od čipova

Autor Krunoslav Ćosić

Očekuje se da će se brojka u 2023. smanjiti na 623 milijarde dolara

  Izvor: Shutterstock

Istraživačka tvrtka Gartner predviđa da će se globalni rast prihoda od poluvodiča usporiti ove godine i pasti u 2023., djelomično zbog manje prodaje pametnih telefona i osobnih računala.

Predviđalo se da će se globalni prihod od poluvodiča povećati za 7,4 posto u 2022. na 639 milijardi dolara, znatno manje od 26,3 posto zabilježenih u 2021., a očekuje se da će se brojka u 2023. smanjiti na 623 milijarde dolara.

Richard Gordon, potpredsjednik u Gartneru, izjavio je dok "nestašice čipova jenjavaju, globalno tržište poluvodiča ulazi u fazu slabosti", iako je dodao da takvi ciklusi "nisu novi i događali su se mnogo puta prije", prenosi Mobile World Live.

 Čipset poluvodič (3) Izvor: Paolo Galasso / Alamy / Alamy / Profimedia

Kao čimbenike koji utječu na potrošnju Gordon je naveo sve veću "inflaciju, poreze i kamatne stope, zajedno s višim troškovima energije i goriva". Gartner je predvidio rast prihoda od poluvodiča pametnih telefona za 3,1 posto u 2022., u usporedbi s 24,5 posto u 2021.

Predviđa se da bi isporuke osobnih računala mogle pasti za 13,1 posto, s tim da bi povezani prihodi od poluvodiča mogli pasti za 5,4 posto. Gordon je izjavio da će se prihod od tržišta podatkovnih centara povećati za 20 posto zbog nastavka ulaganja u infrastrukturu oblaka.

 main;energy;chipset;cpu;socket;computer;system;electronic;component;processor;computing;tech;hardware;macro;technology;electrical;power;digital;detail;connection;part;industry;closeup;engineering;semiconductor;microchip;equipment;microcircuit;circuit;electricity;pc;chip;internal;pattern;transistor;line;cells;industrial;science;electric;element;high;modern;electronical;model;empty;microprocessor;microelectronics;NOT_EDITORIAL_ONLY;alamyunknown Izvor: Profimedia

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI