APPLE OBJAVLJUJE POSLOVNE REZULTATE: Rekordni prihodi | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

APPLE OBJAVLJUJE POSLOVNE REZULTATE: Rekordni prihodi

Autor Ivan Vukić

Treće tromjesečje fiskalne 2022. završilo je 25. lipnja 2022.

 Apple iPhone 14 (7).jpg Izvor: SONNY DICKSON

Apple je objavio financijske rezultate za svoje treće tromjesečje koje traje tijekom kalendarskog drugog tromjesečja u godini. Kompanija je objavila rekordne prihode u kvartalu u lipnju od 83 milijarde dolara, što je 2 posto više u odnosu na isto razdoblje prethodne godine Kvartalna zarada po dionici je 1,20 dolara.

"Rekordni rezultati ovog tromjesečja govore o Appleovim stalnim naporima za inovacijama, unaprjeđenju novih mogućnosti i obogaćivanju života naših kupaca", rekao je Tim Cook, Appleov CEO. “Kao i uvijek, prednjačimo sa svojim vrijednostima i izražavamo ih u svemu što gradimo, od novih značajki koje su dizajnirane za zaštitu privatnosti i sigurnosti korisnika do alata koji će poboljšati pristupačnost, što je dio naše dugogodišnje predanosti stvaranju proizvoda za svakoga.”

 Tim Cook, Apple.jpg
Tim Cook, Apple
Izvor: Andrew H. Walker / Shutterstock Editorial / Profimedia

Postavili su rekord prihoda u tromjesečju, a instalirana baza aktivnih uređaja dosegla je rekord svih vremena u svakom geografskom segmentu i kategoriji proizvoda, rekao je Luca Maestri, Appleov financijski direktor te dodao: "Tijekom tromjesečja generirali smo gotovo 23 milijarde dolara u operativnom novčanom toku, vratili više od 28 milijardi dolara našim dioničarima i nastavili ulagati u naše dugoročne planove rasta."

Upravni odbor Applea proglasio je novčanu dividendu od 0,23 USD po dionici običnih dionica Društva. Dividenda se isplaćuje 11. kolovoza 2022. dioničarima koji su bili u evidenciji zaključno s radom 8. kolovoza 2022.

 Apple Mac Mini Izvor: Apple

Cook je pohvalio uspjeh modela iPhonea 13 jer je prodaja pametnih telefona porasla 3 posto na rekordnih 40,7 milijardi dolara. Prodaja Mac računala donijela je 7,3 milijarde dolara, što je 10-ak posto slabiji rezultat nego u godini prije. Apple iPad je donio 7,2 milijarde dolara (7,3 milijarde dolara u Q3 2021. godine).

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI