APPLE JE IMAO REKORDNE PRIHODE Jedan proizvod ne stoji dobro | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

APPLE JE IMAO REKORDNE PRIHODE Jedan proizvod ne stoji dobro

Autor Igor Martić

Imali su i značajne nedostatke u opskrbi

 Apple trgovina (2).jpg Izvor: SOPA Images Limited / Alamy / Alamy / Profimedia

U četvrtom kalendarskom tromjesečju 2021., u razdoblju od 26. rujna do 25. prosinca 2021. (Apple to zove prvi kvartal 2022.) ostvareni su rekordni prihodi, saznaje Mobile World Live. Iako se mogu pohvaliti s dobrim rezultatima, s obzirom na ograničenja u opskrbi i distribuciji, u Apple nisu baš sretni.

Glavni izvršni direktor Applea Tim Cook primijetio je da su im neki (stari) čipovi nedostajali u proizvodnji, a iPad je najteže pogođen od svih Appleovih proizvoda, s prodajnim padom od 14 posto u odnosu na prethodnu godinu, unatoč velikoj potražnji.

Cook je izjavio da njihov App Store nudi 14.000 AR aplikacija kada su ga ispitivali o razvoju metaverzuma, područja za koje Apple vjeruje da ima “mnogo potencijala” te kompanija “ulaže u skladu s tim”.

 apple;ceo;tim;cook;keynote;event;NOT_EDITORIAL_ONLY Izvor: Pawan Kumar / Alamy / Alamy / Profimedia

Neto prihod tvrtke Apple porastao je 20,4 posto na 34,6 milijardi dolara, uz prihod od 123,9 milijardi dolara, što je porast od 11,2 posto. Prodaja iPhonea bila je 9,2 posto veća generirajući 57,8 posto ukupnog prihoda, a Cook je predvidio nastavak rasta kako pretplatnici nadograđuju mobitele. “Još uvijek smo stvarno u ranoj fazi 5G-a”.

Apple je dobro poslovao u Kini, s prodajom od 21 posto. Kompanija nije ponudila nikakve smjernice za svoje fiskalno tromjesečje 2022. zbog onoga što je financijski direktor Luca Maestri nazvao "nastavkom neizvjesnosti diljem svijeta".

 Apple iPhone 13 (2).jpg Izvor: Lou-Foto / Alamy / Alamy / Profimedia

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI