APPLE PRVI NA LISTI Isporučili su najviše pametnih telefona | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

APPLE PRVI NA LISTI Isporučili su najviše pametnih telefona

Autor Krunoslav Ćosić

Pojavljuju se podaci o prodaji i isporukama telefona krajem 2021. godine

 Apple iPhone 13 mini.jpg Izvor: Costfoto / ddp USA / Profimedia

U četvrtom tromjesečju 2021. godine Apple je imao najveći udio što se tiče isporuka smartphoneova u svijetu, objavio je Canalys. Uz 22 posto, što je ipak manje nego u istom razdoblju 2020. godine (23 posto) Apple drži prvo mjesto, a slijedi Samsung koji je udio povećao sa 17 na 20 posto. U prethodnom trećem tromjesečju Samsung je bio vodeći.

 SAMSUNG;RELAXING;WITH;ROMAN;LONDON;UK;20;APR;2021;KEMP;VISITS;SPECIALLY;CREATED;RELAXATION;STATION;WHICH;FEATURES;AN;IMMERSIVE;VIRTUAL;SUN;SEA;SAND;EXPERIENCE;AT;KX;AS;HE;LAUNCHES;A;NEW;THREEPART;SHOW;WHERE;RADIO;DJ;EXPERIMENTS;STRANGE;WAYS;UNWIND;INCLUDING;GOAT;YOGA;RUSSIAN;BIRCH;WHIPPING;TREE;HUGGING;Alone;Male;Personality;Disc Jockey;99117534
Samsung Galaxy S21 Ultra
Izvor: PinPep / Shutterstock Editorial / Profimedia

Treći je Xiaomi s 12 posto, koliko je imao i u istom razdoblju 2020. godine. Četvrti je Oppo s udjelom od posto (10 posto u Q4 2020), a i vivo ima pad – s 9 na 8 posto.

Apple svoj dobar posao može zahvaliti odličnoj potražnji za modelom iPhone 13, iako su se sučelili sa smanjenjem proizvodnje zbog nedostatka ključnih komponenti tako da nisu uspeli proizvesti uređaja koliko je tržište tražilo. Na nekim se tržištima moralo čekati na isporuku.

Zanimljivo je da su ukupne isporuke telefona porasle samo 1 posto, a razlog su problemi u lancu dostave te ponovno povećanje slučajeva Covid-19. Već neko vrijeme je problem i proizvodnja čipova, iako su proširenja pogona za proizvodnju počela. Bit će potrebno još nekoliko godina dok se tvornice upogone i počnu proizvoditi količine koje su tržištu potrebne.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI