APPLE U PRETHODNOM TROMJESEČJU: Prihodi su porasli za 9 posto | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

APPLE U PRETHODNOM TROMJESEČJU: Prihodi su porasli za 9 posto

Autor Igor Martić

Za Apple je završilo drugo poslovno tromjesečje (ustvari, to je prvo kalendarsko tromjesečje)

 Apple trgovina Izvor: Shutterstock

Apple je objavio financijske rezultate za drugo tromjesečje fiskalne 2022. koje je završilo 26. ožujka 2022. Tvrtka je objavila rekord prihoda u ožujku od 97,3 milijarde dolara, 9 posto više u odnosu na prethodnu godinu, i tromjesečnu zaradu po dionici od 1,52 dolara.

"Rekordni rezultati u ovom tromjesečju dokaz su nemilosrdne usredotočenosti Applea na inovacije i naše sposobnosti da stvorimo najbolje proizvode i usluge na svijetu. Oduševljeni smo sa snažnim odgovorom kupaca na naše nove proizvode kao i napredak koji postižemo kako bismo postali ugljično neutralni u našem opskrbnom lancu i našim proizvodima do 2030. Predani smo, kao i uvijek, biti snaga za dobro u svijetu – i u onome što stvaramo i u onome što ostavljamo iza sebe”, rekao je Tim Cook, Appleov izvršni direktor.

 Tim Cook
Tim Cook
Izvor: Shutterstock

U Appleu su vrlo zadovoljni rekordnim poslovnim rezultatima za ožujak jer su postavili rekord svih vremena za usluge i tromjesečni rekord prihoda za iPhone, Mac i nosive uređaje, dom i dodatnu opremu.

Snažan operativni učinak generirao je više od 28 milijardi dolara operativnog novčanog toka i omogućio vraćanje gotovo 27 milijardi dolara Appleovim dioničarima tijekom tromjesečja. Appleov upravni odbor proglasio je novčanu dividendu od 0,23 dolara po dionici običnih dionica tvrtke, što je povećanje od 5 posto.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI