NIJE SVE U IPHONE TELEFONIMA Apple 'masno' zarađuje i sa strane | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

NIJE SVE U IPHONE TELEFONIMA Apple 'masno' zarađuje i sa strane

Autor Krunoslav Ćosić

Softver i usluge igraju sve veću ulogu u Appleovom poslovanju

 Apple Fitness+ (2) Izvor: Apple

Apple uz iPhone telefone i Mac računala ima i sporedno poslovanje. Kada ljudi čuju za Apple prvo pomisle na hardver. Istina, iPhone, iPad, MacBook i iMac - to su proizvodi koji su učinili Apple najvrjednijom tvrtkom na svijetu.

Ali, Apple ima i posao sa strane od kojeg zarađuje 65 milijardi dolara!

Unatoč tome što je uvijek naglašavao prednosti svog hardvera i softvera koji rade besprijekorno zajedno, softver se u Appleu dugo vremena smatrao sredstvom za postizanje cilja, a ne samo po sebi vrijednom poslovnom prilikom.

 Apple novac Izvor: Shutterstock

Međutim, u posljednjih nekoliko godina ta se percepcija u određenoj mjeri promijenila jer su softver i usluge počeli igrati veću ulogu nego ikad u Appleovom poslovanju, prenosi rezultate poslovanja Statista.

U prošloj godini Apple je udvostručio svoje ambicije u pogledu usluga najavom Fitness+, usluge pretplate nalik Pelotonu za online fitness, i Apple One koji spaja Appleove pretplatničke usluge u različite pakete u rasponu od 14,95 do 29,95 dolara mjesečno.

Uz Apple TV+, Apple Music, Apple Arcade kao i iCloud te Apple Care, Appleove usluge i posao s pretplatama posljednjih su godina postali "zvijer" za sebe. Prema posljednjem izvješću o zaradi, tvrtka sada ima 700 milijuna pretplatika na sve svoje usluge (govorimo o pretplatama koje se plaćaju), što je gotovo četiri puta više nego prije četiri godine.

 Apple One Izvor: Apple

Prihod od usluga povećan je više od četiri puta od 2013. godine - tijekom 12 mjeseci, koji su završili u lipnju 2013., iznosio je 15,3 milijardi USD. Kroz 12 mjeseci, koji su završili u lipnju 2021., narastao je na gotovo 65 milijardi USD.

Iako godišnji prihod od 65 milijardi dolara ne može sanjati većina tvrtki, to se još uvijek može smatrati sporednim poslom za tvrtku veličine Applea. S prodajom proizvoda od 282 milijarde dolara u dvanaest mjeseci do lipnja 2021., hardver i dalje čini više od 80 posto ukupnog prihoda tvrtke.

 Apple Fitness+ (1) Izvor: Apple

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI